Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2016 – Aποτελέσματα τοπικών διαγωνισμών

EUSO 2016 – Aποτελέσματα τοπικών διαγωνισμών

Στο πλαίσιο του EUSO 2016 – Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, πραγματοποιήθηκαν στις 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2015 οι τοπικοί προκριματικοί διαγωνισμοί στα κατά τόπους ΕΚΦΕ της χώρας.

Τοπικοί διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στα 60 από τα 73 σε λειτουργία ΕΚΦΕ και έλαβαν μέρος 396 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με 464 τριμελής μαθητικές ομάδες. Δηλαδή 1392 μαθητές έλαβαν μέρος σε αυτό το πανηγύρι των πειραμάτων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά συμμετοχής ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρσι με δεδομένο ότι η διεξαγωγή των τοπικών διαγωνισμών γίνεται από τα ΕΚΦΕ με την εθελοντική βοήθεια συναδέλφων εκπαιδευτικών και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία.

Στους πανελλήνιους διαγωνισμούς προκρίθηκαν και θα διαγωνιστούν 80 μαθητικές ομάδες (31 και 49 ομάδες στο διαγωνισμό Βόρειας και Νότιας Ελλάδας αντίστοιχα) οι οποίοι θα διεξαχθούν:

  • Στις 23 Ιανουαρίου 2016, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, ΤΚ 55134, Καλαμαριά), θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.
  • Στις 23 Ιανουαρίου 2016, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω (6ο ΓΕΛ Αιγάλεω, Μίνωος & Προόδου, ΤΚ 12243, Αιγάλεω) στον οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδος, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Από τον κάθε πανελλήνιο διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας, 7 – 14 Μαΐου 2016.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.