Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2015 – Aποτελέσματα τοπικών διαγωνισμών

EUSO 2015 – Aποτελέσματα τοπικών διαγωνισμών

Στο πλαίσιο του EUSO 2015 – Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 13 Δεκεμβρίου 2014 οι τοπικοί προκριματικοί διαγωνισμοί στα κατά τόπους ΕΚΦΕ της χώρας.

Στα 59 από τα 73 σε λειτουργία ΕΚΦΕ όπου πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί, έλαβαν μέρος 398 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με 469 τριμελής μαθητικές ομάδες. Δηλαδή 1407 μαθητές έλαβαν μέρος σε αυτό το πανηγύρι των πειραμάτων. Στον πανελλήνιο διαγωνισμό προκρίθηκαν και θα διαγωνιστούν 77 μαθητικές ομάδες. Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι στα έξι χρόνια που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, ο αριθμός των σχολείων και των μαθητών που παίρνουν μέρος συνεχώς αυξάνεται.

Το ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέας ημερομηνίας διεξαγωγής των Πανελλήνιων διαγωνισμών βόρειας και νότιας Ελλάδας (μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου) όπου θα λάβουν μέρος 50 και 27 μαθητικές ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Klagenfurt της Αυστρίας από 26 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου 2015.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.