Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Βιβλιοθήκη Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)

Βιβλιοθήκη Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)

Υποδείγματα εγγράφων, προδιαγραφές και εξοπλισμός εργαστηρίων, συγγράμματα σχετικά με πειράματα, έντυπα, κλπ.

Υποδείγματα Εγγράφων ΣΕΦΕ

Βιβλία Πειραμάτων

Βοηθητικοί Κατάλογοι

Προδιαγραφές αίθουσας ΣΕΦΕ για όλες τις βαθμίδες (από ΟΣΚ)

Στον παρακάτω οδηγό του ΟΣΚ περιγράφονται οι διαστάσεις, ο εξοπλισμός και οι απαιτήσεις περιβάλλοντος της αίθουσας Φυσικοχημείας, όπως αναφέρεται το ΣΕΦΕ. Η περιγραφή είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο εκδόσεις (2008, 2010).

Οι προδιαγραφές των εργαστηρίων Γενικών Λυκείων, που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006, ενώ δίνουν ένα λεπτομερές πλαίσιο του πως πρέπει να είναι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος ο χώρος του ΣΕΦΕ, θεωρούμε ότι προοριζόταν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δράση και επιπλέον κάποιες από τις προδιαγραφές αποδείχτηκαν μη λειτουργικές. Θεωρούμε ότι ο παραπάνω οδηγός του ΟΣΚ έχει μεγαλύτερο εύρος εφαρμογής και ευελιξία.

Το 1993, το Υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει 36σέλιδο οδηγό με τίτλο “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ, Σημειώσεις για την οργάνωση του χώρου” με προδιαγραφές του χώρου που προορίζεται για τη διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας.

Κατάλογοι εγκεκριμένων οργάνων ΣΕΦΕ Γυμνασίου

Στις 9-5-2005, στο γραφείο του τμήματος ΣΤ Μελετών της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας, συστήθηκε επιστημονική επιτροπή με θέμα τη σύνταξη προδιαγραφών εξοπλισμού των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου. Η Επιτροπή ομόφωνα κατέληξε στους παρακάτω πίνακες, που περιλαμβάνουν τις προδιαγραφές του εξοπλισμού για τη δημιουργία ΣΕΦΕ Γυμνασίου.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Μανδηλιώτης, Υπ. ΕΚΦΕ Σερρών, το σχ. Έτος 2012-2013 για λογαριασμό της ΠΑΝΕΚΦΕ έκανε έρευνα και επέκτεινε τον παραπάνω εγκεκριμένο πίνακα ελάχιστου εξοπλισμού γυμνασίου ώστε να περιέχει και την εκτίμηση κόστους για κάθε είδος.

Προδιαγραφές ΣΕΦΕ Γενικών Λυκείων από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία σχετικά με τον εξοπλισμό των ΣΕΦΕ Γενικών Λυκείων από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006. Έχουν παραληφθεί όλα τα όργανα (τελευταία παραλαβή: η συσκευή φωτοηλεκτρικού φαινομένου το 2008). Από το αρχείο “Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής” μπορείτε να δείτε όλα τα σχολεία καθώς και τον αριθμό εργαστηρίων ΕΠΕΑΕΚ που έλαβε κάθε σχολείο για όλη την Ελλάδα.

Εγχειρίδια Οργάνων & Συσκευών

Συλλογή με εγχειρίδια και οδηγίες για τις εργαστηριακές συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.