Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2014 – Επίσκεψη Προέδρου EUSO Dr. Michael Cotter στην Ελλάδα

EUSO 2014 – Επίσκεψη Προέδρου EUSO Dr. Michael Cotter στην Ελλάδα

Την Τρίτη 19/2 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών(EUSO) Dr. Michael Cotter και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών –EUSO 2014 –, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Άνοιξη του 2014 (30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου).

Στην συνάντηση ο Πρόεδρος της EUSO Dr. Michael Cotter ενημέρωσε τον Υπουργό για τις συναντήσεις που είχε με την Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή, για τις επισκέψεις του:

    1. Στα εργαστήρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός ,
    2. Στο Ξενοδοχείο STANLEY όπου θα μείνουν για μια βδομάδα οι μαθητές από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διαγωνισθούν και οι συνοδοί καθηγητές
    3. Στο Ίδρυμα Ευγενίδη όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας.

Δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία και ότι είμαστε έτοιμοι ως χώρα να οργανώσουμε την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών το 2014 στη Ελλάδα.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ευχήθηκε η διοργάνωση να έχει επιτυχία και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας στην Αθήνα. Η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση των Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το Ίδρυμα Ευγενίδη.

Ο Πρόεδρος της EUSO Dr. Michael Cotter τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο των εργασιών της 11ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO 2013) στο Λουξεμβούργο, θα καλέσει τους εκπροσώπους των 25 Ευρωπαϊκών Χωρών που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα να έλθουν το 2014 στην Αθήνα και να λάβουν μέρος στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2014).

Συνημμένα αρχεία:

{gallery}euso/euso2014/euso2014-cotter{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.