Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2013 – Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

EUSO 2013 – Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUS0 2013, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1996. Σκοπός του ‘διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, με τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγεί η ομάδα ( ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2012. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2013 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών- EUSO 2013 στο Λουξεμβούργο την περίοδο 17-23 Μαρτίου 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.