Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2013 – Επιστολή προς ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Ενημέρωση και Εξάσκηση μαθητών που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα

EUSO 2013 – Επιστολή προς ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Ενημέρωση και Εξάσκηση μαθητών που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα

ΠΡΟΣ ΕΛΚΕΘΕ/ Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας

Λεωφόρος Αθηνών – Λαυρίου 47,5 Χλμ. Ανάβυσσος

 

Θέμα : Ενημέρωση και Εξάσκηση μαθητών που θα συμμετάσχουν στην EUSO 2013

            Η Πανελλήνια Ένωση των Υπευθύνων των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) πραγματοποίησε την 19η Ιανουαρίου 2013 τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό επιλογής στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013» και επέλεξε δύο (2) τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου.

Οι δύο αυτές ομάδες μαθητών θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στo Λουξεμβούργο, την περίοδο από 17 Μαρτίου έως 24 Μαρτίου 2013.

            Η 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (www.euso.dcu.ie). Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

            Ένα μέρος αυτής της εκπαίδευσης των μαθητών μας, επιθυμούμε, όπως και πέρυσι, , να γίνει από τους επιστήμονες – ερευνητές του Βιοχημικού Εργαστηρίου σας, υπό την καθοδήγηση του αξιότιμου μέλους της ερευνητικής σας ομάδος κ. Βασιλείου Π. Λυκούση Δ/ντή Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του διαγωνισμού EUSO. Παραχωρώντας χρόνο 2-3 ωρών στους μαθητές των δύο ομάδων, είναι δυνατόν να ασκηθούν μέσα στο Εργαστήριο σας στην διεξαγωγή πειραματικών μετρήσεων – χρήση πειραματικών διατάξεων στην Χημική και Βιολογική ανάλυση δειγμάτων νερού (εύρεση αλατότητας, σκληρότητας, BOD, COD, ιχνοστοιχείων, πρωτογενούς παραγωγής κ.α.).

            Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων επιστημονικής μεθοδολογίας του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι καλό για την έρευνα και συγχρόνως ευαισθητοποιεί και κατευθύνει τους μαθητές μας, αυριανούς φοιτητές των πανεπιστημίων μας.

            Ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

       Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

     Κ. Καμπούρης                                                                             Γ. Τουντουλίδης

Φυσικός M.Sc.- MEd                                                                        Φυσικός M.Sc.

Υπ. ΕΚΦΕ Χαλανδρίου                                                            Υπ. ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.