Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2012 – Προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

EUSO 2012 – Προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2012, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1995 Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστήμων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, με τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγούν τριμελής ομάδες μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 26 Νοεμβρίου 2011. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν οτη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στο Vilnus της Λιθουανίας από 22 έως 29 Απριλίου 2012.

Η 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad – EUSO (http://euso.eu/).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κατά τόπους ΕΚΦΕ και στην ιστοσελίδα http://www.ekfe.gr.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.