Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2011 – Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

EUSO 2011 – Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2011» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά από την 1-1-1994.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγούν τριμελής/-είς ομάδα/-ες μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 27 Νοεμβρίου 2010. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου 2011, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού επιλογής θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2011, που θα πραγματοποιηθεί στην Pardubice της Τσεχίας την περίοδο 17 – 23 Απριλίου 2011.

Η 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (www.euso.dcu.ie). Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι :

 • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.  
 • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Ο κάθε Ελληνικός τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός επιλογής και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα αφορούν αποκλειστικά πειραματικές / εργαστηριακές δεξιότητες, που κατά μάθημα θα αναφέρονται σε εργαστηριακές ασκήσεις:

 1. Φυσικής
  Φυσικής Γυμνασίου
  Φυσικής Γενικού Λυκείου από τα Κεφάλαια: Μηχανική Α΄τάξης και Θερμοδυναμική Β΄ τάξης Κατεύθυνσης.
 1. Χημείας
  Χημείας Γυμνασίου
  Χημείας Γενικού Λυκείου από τα Κεφάλαια: Οξέα – βάσεις – άλατα, παρασκευές διαλυμάτων και χημικές αντιδράσεις Α΄ τάξης.
 1. Βιολογίας Γυμνασίου.

Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ www.ekfe.gr είναι ανηρτημένα τα θέματα του Πανελλήνιου διαγωνισμού, που έγινε για την επιλογή των δύο ομάδων μαθητών για την EUSO 2009 και EUSO 2010.

Επισυνάπτονται περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών.

 

Για το ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ

  

     Η Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας                                       

 

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Φυσικός                      Ν. Ρούμελης, Χημικός

Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω                                           Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Σύρου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.