Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2009 – Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

EUSO 2009 – Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών- EUSO 2009» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου 2008. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς που θα διοργανωθούν από τα ανωτέρω αναφερόμενα ΕΚΦΕ που συμμετέχουν στην διαδικασία, σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΚΦΕ, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου 2009, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού επιλογής θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών- EUSO 2009, που θα πραγματοποιηθεί στη Μούρθια της Ισπανίας, την περίοδο από 29 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2009.

Η 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (euso.eu). Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι :

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Ο κάθε Ελληνικός τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός επιλογής και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα αφορούν αποκλειστικά πειραματικές/ εργαστηριακές δεξιότητες, που κατά μάθημα θα αναφέρονται σε εργαστηριακές ασκήσεις:

  1. Φυσικής: Φυσικής Γυμνασίου, Φυσικής Γεν. Λυκείου από τα Κεφάλαια: Μηχανική Α΄τάξης και Θερμοδυναμική Β΄ τάξης Κατεύθυνσης.
  2. Χημείας: Χημείας Γυμνασίου, Χημείας Γεν. Λυκείου από τα Κεφάλαια:: Οξέα- βάσεις- άλατα, παρασκευές διαλυμάτων και χημικές αντιδράσεις Α΄ τάξης.
  3. Βιολογίας Γυμνασίου.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά από την 1-1-1992. Στις ιστοσελίδες του ΕΚΦΕ Ανατολικής Αττικής http://1ekfe-anatol.att.sch.gr και του ΕΚΦΕ Κέρκυρας http://dide.ker.sch.gr/ekfe είναι ανηρτημένα τα θέματα των τοπικών διαγωνισμών, που έγιναν για την επιλογή των δύο ομάδων μαθητών για την EUSO 2008.

Περισσότερες πληροφορίες στα συννημένα αρχεία.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.