Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » EUSO 2009 – Αποτελέσματα πανελλήνιου διαγωνισμού

EUSO 2009 – Αποτελέσματα πανελλήνιου διαγωνισμού

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργάνωσε «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών- EUSO 2009».

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών είναι ένας αποκλειστικά πειραματικός διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών ηλικίας το πολύ 17 χρονών (Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου), από κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO. Τη διαδικασία επιλογής των ελληνικών ομάδων έχει αναλάβει το Επιστημονικό Σωματείο ΠΑΝΕΚΦΕ, μέσω των ΕΚΦΕ. Σκοπός του διαγωνισμού είναι: η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, τα οποία απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση, στις 22 Νοεμβρίου 2008, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέχθηκε μια τριμελής ομάδα μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Συμμετείχαν 13 ΕΚΦΕ, 62 Γενικά Λύκεια με πάνω από 200 μαθητές, από τις περιοχές: Αθήνα, Βόλος, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Καλαμάτα, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Σκόπελος και Σύρος. Οι 13 ομάδες που επιλέχθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς συμμετείχαν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2009, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα. Από την τελική φάση του διαγωνισμού επιλέγηκαν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετέχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2009, που θα πραγματοποιηθεί στη Μούρθια της Ισπανίας, από 29 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2009. Η ανακοίνωση των δύο ομάδων, καθώς και η βράβευση των 39 μαθητών που συμμετείχαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, έγινε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009, στην εκδήλωση απονομής στο Ίδρυμα Ευγενίδου . Οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2009 από 29/4 έως 4/5/2009 στην Μούρθια της Ισπανίας, είναι οι εξείς :

1η Ομάδα

Οι μαθητές/τριες του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας,

  1. Κουκάκη Ευαγγελία
  2. Ρεντούμη Ευαγγελία
  3. Χαλκιάς Πάικος

 

2η Ομάδα

Οι μαθητές/τριες του Κολεγίου Ψυχικού,

  1. Βασιλικιώτη Τατιάνα
  2. Κούμπα Στεφανία
  3. Ξυλάς Διαμαντής

 

Στους μαθητές/τριες και των δύο ομάδων το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΚΦΕ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και τους εύχεται καλή διαμονή και επιτυχία στην Ισπανία

 

Από το ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.