Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ Χανίων: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2019

ΕΚΦΕ Χανίων: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2019

Οι Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση… Γνωστικό αντικείμενο που πρέπει να συνοδεύεται με πρακτική εφαρμογή και  εργαστήριο, με διερεύνηση και συνεργασία, να συνδέεται με τηνκαθημερινότητα και, τελικά, να είναι ελκυστικό στα μάτια των μαθητών μας.

Μ’ αυτά στο μυαλό μας διοργανώσαμε και φέτος για έκτη συνεχήχρονιά την γιορτή των Φυσικών Επιστημών, το Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14 Απριλίου. Συμμετείχαν 26 σχολικές μονάδες του νομού Χανίων, οι μαθητικές ομάδες των οποίων έδειξαν στο κοινό πειραματικές δραστηριότητες, κατασκευές αλλά και εργασίες τους. Παράλληλα, θα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα CreateSkills, μια συνεργασία της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης με το ΕΚΦΕ Χανίων. Τέλος, στο απογευματινό μέρος των εκδηλώσεων, επικεντρωθήκαμε σε ιστορικά επιστημονικά μονοπάτια, αλλά και στην διδασκαλία της Φυσικής στο σχολείο.

Ειδικότερα:

 • Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου, 10.00-14.00 στον χώρο του ΓΕ.Λ Ακρωτηρίου: Μαθητές όλων των βαθμίδων παρουσίασαν εργ. δραστηριότητες και κατασκευές που υλοποίησαν με την βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Φέτος έχει την “τιμητική” της η STEM διδασκαλία.

 • Σάββατο 13 Απριλίου, 19.00-21.30, Πνευματικό Κέντρο Χανίων:

  • Ιστορική περιήγηση σε διαδρομές του Ηλεκτρισμού/Ηλεκτρομαγνητισμού, με όχημα μουσειακές εργαστηριακές διατάξεις και συσκευές (Ν.Αναστασάκης-Φυσικός, Π.Αμπελάς-Φιλόλογος)

  • Ο καθηγητής Ευτ. Μπιτσάκης συζήτησε μαζί μας με αντικείμενο τις Φυσικές Επιστήμες και θέμα, “Θεωρία και Πράξη” .

 • Κυριακή 14 Απριλίου, 19.00-21.30, Πνευματικό Κέντρο Χανίων:

  • Ομάδες μαθητών παρουσίασαν εργασίες τους με θέματα σχετικά με την εκπαιδευτικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, το περιοδικό σύστημα και την Χημεία των φαρμάκων.

  • Ο φυσικός Μ. Καραδημητρίου μίλησε για την Φυσική που δεν διδάσκεται στο Λύκειο.

Στην γιορτή μας τα παιδιά είχαν τον κύριο ρόλο. Μας υπενθύμισαν ότι οι Φυσικές Επιστήμες είναι τόσα όμορφα πράγματα, εκτός από …εξετάσεις και ασκήσεις!

Νίκος Αναστασάκης, Φυσικός

Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Χανίων

{gallery}ekfe/2019-ekfe-chan-giort-fe-apolog{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.