Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ‘’Η Μαγεία των Φυσικών Επιστημών μέσα από τα πειράματα των μαθητών’’, 2019

ΕΚΦΕ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ‘’Η Μαγεία των Φυσικών Επιστημών μέσα από τα πειράματα των μαθητών’’, 2019

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά η εκπαιδευτική δράση ‘’ Η μαγεία των Φυσικών Επιστημών μέσα από τα πειράματα των μαθητών ’’, που διοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Πολυγύρου σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 της Χαλκιδικής.

169 μαθητές από 14 σχολεία της Χαλκιδικής -ακόμα και τα πολύ απομακρυσμένα- – 5 ΓΕ.Λ.: Κασσάνδρας, Ν. Μαρμαρά, Ορμύλιας , Συκιάς, Ν. Τρίγλιας, 6 Γυμνάσια: Κασσάνδρας, 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, Συκιάς, Ν. Τρίγλιας, 3 Δημοτικά: Ορμύλιας, Σάρτης, 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας, με περισσή διάθεση, με ζήλο αλλά και έκδηλη επιστημονική υπευθυνότητα παρουσίασαν σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στο ευρύτερο κοινό εργασίες και πειράματα που προετοίμασαν με την καθοδήγηση των καθηγητών και δασκάλων τους.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (που υποχρέωσαν στη μετάθεση της δράσης από την πλατεία Δημαρχείου που ευγενικά παραχωρήθηκε, στον επίσης φιλόξενο χώρο του ΕΠΑΛ Πολυγύρου) άφησαν ανεπηρέαστους τους ‘’μικρούς επιστήμονες’’ οι οποίοι με αμείωτο ενθουσιασμό και όρεξη – που αποτυπώθηκε στα πρόσωπα τους – συνέβαλαν στη διάχυση της γνώσης…

Πάγκοι, όργανα και χαμόγελα συνέθεσαν το δημιουργικό σκηνικό που με την αμεσότητα την ευρηματικότητα και κυρίως την αγάπη για τις φυσικές επιστήμες, εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους αποδεικνύοντας ότι το πείραμα δεν αποτελεί μια διαδικασία που πραγματοποιείται μόνον από ‘’Ειδικούς’’ σε εργαστηριακούς χώρους αλλά που μπορεί να εκτελεστεί και από μικρότερους ‘’εκκολαπτόμενους ‘’ επιστήμονες!

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές – πρωταγωνιστές αλλά και στους καθηγητές και δασκάλους που καθοδήγησαν και στήριξαν αυτή τους την προσπάθεια. Θερμές ευχαριστίες στους συμπαραστάτες της εκδήλωσης: -Δήμο Πολυγύρου -Π.Ε. Χαλκιδικής -ΕΠΑ.Λ. & Ε.Κ. Πολυγύρου και ιδιαιτέρως στον Δ/ντή κ. Ανδρέα Όρλη που κάλυψε πρόθυμα, άμεσα και αποτελεσματικά τις τεχνικές ανάγκες της εκδήλωσης -Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Βορδό -Δημοτικό Σύμβουλο (και εκλεκτό Συνάδελφο) κ. Βασίλη Λαφαζάνη -Γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δήμου Πολυγύρου κ. Γρηγόρη Καραζαφείρη -Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών Χαλκιδικής κ. Σουλτάνα Λευκοπούλου και κ. Σωκράτη Τουμπεκτσή -Εκπροσώπους της Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής – Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων και ……φυσικά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους (γονείς, μαθητές και κοινό) τη γιορτή αυτή!

Η δράση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά..

 

Μαρία Θεολόγου

Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Πολυγύρου

 

 

{gallery}ekfe/2019-ekfe-lesv-stem-festival{/gallery}

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.