Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ Κέρκυρας: Τρεις εκδηλώσεις για τα Γυμνάσια

ΕΚΦΕ Κέρκυρας: Τρεις εκδηλώσεις για τα Γυμνάσια

ΤΙΤΛΟΣ

ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ψηλές και μακρινές πτήσεις

Α’ Γυμνασίου

Σάββατο   5/5   3ο-4ο Γυμν   10-13π.μ

Παίζοντας με την άνωση

Β’ Γυμνασίου

Σάββατο 28/4   Ν.Α.Ο.Κ         10-13π.μ

Παιχνίδια Φυσικών Επιστημών

Γ’ Γυμνασίου

Τετάρτη    9/5   Ε.Κ.Φ.Ε          10-13π.μ

 

ΨΗΛΕΣ ΚΑΙ  ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ  ( Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να συμμετέχουν 2 το πολύ ομάδες μαθητών των 4 το πολύ ατόμων της Α’ Γυμνασίου από κάθε σχολείο. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ο αριθμός των ομάδων μπορεί να αυξηθεί. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, θα ετοιμάσουν μία παρουσίαση στο Power-Point  3-5 λεπτών γενικά για τις πτήσεις.

Όταν έρθουν στην εκδήλωση:

  1. θα παρουσιάσουν την εργασία τους η οποία θα αξιολογηθεί από τις υπόλοιπες ομάδες. Η πρώτη εργασία θα πάρει το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης
  2. Θα τους δοθούν φύλλα Α4, σελοτέιπ, ψαλίδι, λαστιχάκια σούπερ μάρκετ και κλωστή. Θα τους ζητηθεί να φτιάξουν δύο σαίτες. Με τη μία θα διαγωνιστούν στο ποια ομάδα θα την πετάξει πιο μακριά. Η κάθε ομάδα θα κάνει τρεις προσπάθειες και θα μετρήσει η καλύτερη επίδοση.  Με την άλλη θα διαγωνιστούν ποια σαίτα θα πετάξει πιο ψηλά σαν αετός με τη βοήθεια κλωστής.

Θα δοθούν 3 βραβεία. Της καλύτερης παρουσίασης, της ομάδας που πέταξε τη σαίτα της πιο μακριά και της ομάδας που πέταξε τη σαίτα της πιο ψηλά. Όλοι οι μαθητές θα πάρουν έπαινο για τη συμμετοχή τους.

 

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΣΗ (Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με 2 το πολύ ομάδες των 3 το πολύ ατόμων της Β’ Γυμνασίου.

Διαδικασία:

Οι ομάδες των μαθητών κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα θα ασχοληθούν με την κατασκευή μίας βαρκούλας η οποία θα είναι κατασκευασμένη από δύο υλικά αυστηρά. Από αλουμινόχαρτο και από καλαμάκια για σουβλάκια.  Το σχέδιο της βαρκούλας θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να είναι ελαφριά, να σηκώνει όσο δυνατό περισσότερο βάρος και να πηγαίνει όσο δυνατό γρηγορότερα φορτωμένη με ένα μπουκάλι του μισού λίτρου νερού, χωρίς να βουλιάζει. Οι μαθητές όταν θα έρθουν δεν θα φέρουν τη βαρκούλα που κάνανε σπίτι τους, αλλά θα τους δοθούν τα υλικά ώστε να φτιάξουν επιτόπου τη βαρκούλα με την οποία θα διαγωνιστούν. Θα δοθούν τρία βραβεία

  1. Το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης. Η κάθε ομάδα θα έχει 3-5 λεπτά για να παρουσιάσει τα προβλήματα της κατασκευής και τον τρόπο που τα έλυσε. Η παρουσίαση μπορεί να γίνει προφορικά ή με power point.
  2. Το βραβείο της καλύτερης στατικότητας. Για την κατάταξη των ομάδων θα ληφθούν υπόψη το βάρος της κάθε βαρκούλας (όσο πιο ελαφριά τόσο καλύτερα) σε συνδυασμό με το επιπρόσθετο βάρος που μπορεί να φορτωθεί στη βαρκούλα χωρίς να βουλιάξει.
  3. Το μεγάλο βραβείο της καλύτερης πλεύσης: για την κατάταξη των ομάδων θα ληφθεί υπόψη ο χρόνος που θα χρειαστεί η βαρκούλα για να διανύσει μία πισίνα τραβώντας την με μία πετονιά, με συγκεκριμένο επιπρόσθετο βάρος ( ένα μπουκάλι νερό 0,5 λίτρων) χωρίς να βυθιστεί.   

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Για 16η συνεχόμενη χρονιά το Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας διοργανώνει τα «Παιχνίδια Φυσικών Επιστημών». Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με μία αυστηρά ομάδα των 3 ατόμων της Γ’ Γυμνασίου. Αν οι συμμετοχές είναι λίγες τότε ίσως να υπάρξει δυνατότητα και για τη συμμετοχή δεύτερης ομάδας.  

Ο διαγωνισμός θα είναι εργαστηριακός και οι μαθητές θα πρέπει να γνωρίζουν τη χρήση του πολύμετρου και του μικροσκοπίου. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε προβλήματα- πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Έχει διάρκεια 3 ώρες. Όλοι οι μαθητές θα πάρουν επαίνους για τη συμμετοχή τους. Παλαιότερα θέματα της εκδήλωσης υπάρχουν στο σάιτ του Ε.Κ.Φ.Ε    http://dide.ker.sch.gr/ekfe.

Το κάθε σχολείο για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να τηλεφωνήσει στο ΕΚΦΕ ή να στείλει e-mail  μέχρι τις 23-Απριλίου-2018

Ο Υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας
Μουρούζης Παναγιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.