Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αίτημα της ΠΑΝ.Ε.Κ.ΦΕ. για υγειονομικά πρωτόκολλα και εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό

Αίτημα της ΠΑΝ.Ε.Κ.ΦΕ. για υγειονομικά πρωτόκολλα και εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό

ΠΡΟΣ:
Γραφείο Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως Ν.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,
Ανδρέα Παπανδρέου 37, TK 15 122, Μαρούσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

– Γενική Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ Π/θμιας, Δ/θμιας και Ειδικής Αγωγής (κ. Γκίκα Α.)

– Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και  Οργάνωσης Δ/θμιας Εκπ/σης, Τμήμα Α΄Σπουδών και Προγραμμάτων (κ. Πασχαλίδου Α.)

Αθήνα, 11/9/2020

Αρ. Πρωτ.: 663

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

το επιστημονικό σωματείο ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. που εκπροσωπεί τα Ε.Κ.Φ.Ε., εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξαγγελία της κανονικής λειτουργίας των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών, που αποτελεί απαραίτητη δράση για την άρτια εκπαίδευση των μαθητών μας στις Φυσικές Επιστήμες. Ταυτόχρονα όμως ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα πρωτόκολλα λειτουργίας τόσο των εργαστηρίων των σχολείων, όσο και των Ε.Κ.Φ.Ε. για την ασφαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με την ενημέρωση αυτή θα υπάρξει μία ενιαία στάση στη λειτουργία των εργαστηρίων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των υγειονομικών κινδύνων από τη διάδοση του COVID 19.

Επίσης θεωρούμε ότι τα Ε.Κ.Φ.Ε. πρέπει να εφοδιαστούν άμεσα με τον απαραίτητο για τη λειτουργία τους υγειονομικό εξοπλισμό (μάσκες, απολυμαντικά, αντισηπτικά). Για τον σκοπό αυτόν θα πρέπει να προβλεφθεί ανάλογη προσαύξηση του αντίστοιχου εξοπλισμού των σχολικών μονάδων με τις οποίες τα Ε.Κ.Φ.Ε. συστεγάζονται. Επιπλέον, δεδομένου ότι στα Ε.Κ.Φ.Ε. υλοποιούνται διδακτικές-εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ζητάμε αυτά να εξοπλιστούν με κατάλληλους ψεκαστήρες/νεφελοποιητές, για την αποτελεσματικότερη απολύμανση των αιθουσών τους, των εργαστηριακών σκευών και των οργάνων μετά κάθε επίσκεψη, για την ασφαλέστερη λειτουργία τους.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Πάνος Μουρούζης
Φυσικός, M.Sc.
Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Κέρκυρας

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός, DEA
Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Σχετικά αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.