Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΠΕΛΛΑΣ: Έκθεση πειραμάτων φυσικών επιστήμων και τεχνολογίας 2018

ΕΚΦΕ ΠΕΛΛΑΣ: Έκθεση πειραμάτων φυσικών επιστήμων και τεχνολογίας 2018

Για 7η συνεχόμενη χρονιά και φέτος πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» την  Πέμπτη 03-05-2018 στην Έδεσσα, στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών, την Πέμπτη 10-05-2018 στα Γιαννιτσά, στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και την Παρασκευή 18-05-3018 στην Αριδαία, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Στις εκδηλώσεις αυτές που αποτελούν γιορτή των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, έργα Ρομποτικής αλλά και κατασκευές που δημιούργησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας και σε μαθήματα Ειδικότητας του Επαγγελματικού Λυκείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα αλλά και τη μαγεία και την ομορφιά των Φυσικών Επιστημών.

Το πείραμα αποτελεί το κατ’ εξοχήν παιδαγωγικό εργαλείο και την τεχνική για την κατάκτηση της γνώσης των Φυσικών Επιστημών. Οι εκθέσεις αποτελούν το μέσο για τη διάχυση της γνώσης που παράγεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από άξιους εκπαιδευτικούς κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των μαθητών. Παράλληλα επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της μαθητικής κοινότητας όλων των βαθμίδων.

Εκθέτες ήταν οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και επισκέπτες ήταν εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, πλήθος κόσμου, γονείς, διερχόμενοι και προσκεκλημένοι.

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τον Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα.

 Στην Έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το: 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 7o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, Γυμνάσιο Πετριάς « Χρίστος Στουγιαννίδης – Λίλης», Γυμνάσιο Σκύδρας, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας και 1ο Ε.Κ. Έδεσσας.

Στην Έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το: Δημοτικό Σχολείο Αμπελιών, 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, 1o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 3o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Αραβησσού, Γυμνάσιο Καλής, Γυμνάσιο Ν. Μυλότοπου, Γυμνάσιο Πέλλας, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, ΓΕΛ  Αξού και το ΕΚ Γιαννιτσών.

Στην Έκθεση της Αριδαίας συμμετείχε το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας και συνέβαλε στην άρτια οργάνωση και πραγματοποίηση της Έκθεσης.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Γιαννιτσών καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων: ΕΠΑΛ Έδεσσας, Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας, 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, Εργαστηριακού Κέντρου Γιαννιτσών, του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και 1ου Γυμνασίου Αριδαίας για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση των τριών Εκθέσεων.

Ευχαριστούμε    και συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρουσίαση των πειραμάτων και των κατασκευών τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν για την έκθεση, τους γονείς και τους πολίτες που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό  και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό κλίμα που επικρατούσε. 

Η Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Πέλλας

Βυρώζη Βασιλική

Φωτογραφία από την εκδήλωση

{gallery}ekfe/2018-ekfe-pellas-ekthesi-peiramatwn-fe-texnologias{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.