Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: 7ος Εργαστηριακός διαγωνισμός ΦΕ & Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών 2018

ΕΚΦΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: 7ος Εργαστηριακός διαγωνισμός ΦΕ & Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών 2018

Το Εργαστηριακό  Κέντρo  Φυσικών  Επιστημών Νέας Ιωνίας (ΕΚΦΕ Νέας Ιωνίας) με σκοπό την ανάδειξη της εργαστηριακής διάστασης των Φυσικών Επιστημών,  αλλά και του ρόλου που καλούνται αυτές να παίξουν σε μια σύγχρονη κοινωνία υπηρετώντας τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες για τη βελτίωση της ζωής τού ανθρώπου, διοργάνωσε:

 1. τον 7ο Εργαστηριακό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με θέμα: «Σταγόνες και φυσικές επιστήμες».

  Ο διαγωνισμός διεξήχθη  στις 8 Μαΐου 2018 στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ και του 3ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και συμμετείχαν 13 τριμελείς μαθητικές ομάδες  από τα γυμνάσια αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ. Στην Ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ  http://ekfe-chalandr.att.sch.gr/Events/2018_05_08/Event_EKFE_N_Ionias.html έχουν  αναρτηθεί  τα θέματα, ο σχολιασμός και τα αποτελέσματα. Δόθηκαν βραβεία στις  τρεις καλύτερες ομάδες μαθητών και έπαινοι σε όλους τους συμμετάσχοντες.

  Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι:

  • Βάππα Ελένη του Νικολάου, Δρόσου Ισμήνη του Κων/νου και Ζώταλης Ιωάννης του Παναγιώτη από το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου  στην 1η θέση.
  • Ανδρέου Φιλοθέη, Κρανιώτη Ολυμπία και  Χαβιάρας Κυριάκος από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας  στην 2η θέση.
  • Οικονομοπούλου Ειρήνη, Μιχελάκης Άγγελος και Κλουβάτος Ιάκωβος από το 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και Βαγενάς Αλέξης, Λαζαρίδης Απόστολος και Τσακίρης Θανάσης από τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ ως ισοβαθμήσαντες στην 3η θέση.


 2. το Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών 2018

  Ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2018 στον αύλειο χώρο και την αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας όπου στεγάζεται το ΕΚΦΕ. Ο Γιάννης Γάτσιος, φυσικός, πρώην Υπεύθυνος ΕΚΦΕ παρουσίασε μια σειρά πειραμάτων με τίτλο : «Διαβάζοντας το βιβλίο της φύσης όπως και οι θεμελιωτές της Επιστήμης». Η Μαρίνα Στέλλα, φυσικός, Υπευθυνη του ΕΚΦΕ Νέας Ιωνίας σχολίασε τα θέματα του 7ου εργαστηριακού διαγωνισμού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και καλώντας στο βήμα το Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ4 κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο έδωσαν τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν11 Μαθητικές ομάδες με 72 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της περιοχής εντυπωσίασαν

  • ανάβοντας φωτιά στα χέρια τους,
  • φτιάχνοντας κρασί από νερό,
  • παρασκευάζοντας βούτυρο, παγωτό και καραμέλα,
  • αναγκάζοντας ένα υγρό να χορέψει,
  • αλλάζοντας το χρώμα μιας σταγόνας,
  • προκαλώντας ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις,
  • κατασκευάζοντας σεισμογράφο,
  • δημιουργώντας εκμαγεία απολιθωμάτων,
  • παρουσιάζοντας την κούπα του Πυθαγόρα, το οστεομάχιο του Αρχιμήδη, τις μετρήσεις του Θαλή,
  • μαγνητικό πολυβόλο του Gauss

Φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα των ΕΚΦΕ Β΄Αθήνας http://ekfe-chalandr.att.sch.gr/Events/2018_05_08/Event_EKFE_N_Ionias.html. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί μαθητές του 3ου  ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, όλοι οι μαθητές των ομάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και περίπου 30 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην υπεύθυνοι του ΕΚΦΕ Νέας Ιωνίας Γιώργος Χαλκιόπουλος και Κώστας Μοράκης καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Ιωνίας Χρήστος Χατζηιωάννου.

Συγχαρητήρια σε όλους,  μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Νέα Ιωνία 26/5/2018

Μαρίνα Στέλλα

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.