Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Lesvos STEM Festival 2018

ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Lesvos STEM Festival 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λέσβου και σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04, με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το  Scientix Greece, διοργανώνει το «Lesvos STEM Festival 2018» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2018 στη Μυτιλήνη. Το Lesvos STEM Festival 2018 στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη STEM εκπαίδευση και με τη διερεύνηση καινοτόμων δράσεων στις Φυσικές επιστήμες. Οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται να καταθέσουν τις εργαστηριακές τους δραστηριότητες, σχετικά με τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, τη Ρομποτική, την Τεχνολογία, την Αστρονομία, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε χώρο που θα οριστεί από τους διοργανωτές.

Υποβολή των εργασιών:
Οι εκπαιδευτικοί είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν περισσότερες από μία καταχωρήσεις και μπορούν να το κάνουν έως τις 5 Μαΐου 2018, στη φόρμα:

https://goo.gl/forms/5SYxuAdbeWfQqsq72

Υπηρεσία υποστήριξης:

Για ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επικοινωνούν με το ΕΚΦΕ Λέσβου που μπορεί να τους βοηθήσει σε οποιαδήποτε πρόβλημα.

Email: ekfeles@sch.gr

Tel: 2251048260

 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας εκπ/σης Ν. Λέσβου.

Στόχοι
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα STEM αντικείμενα, να δημιουργήσουν πειραματικές διατάξεις και να αναπτύξουν παιδαγωγικές μεθοδολογίες που αυξάνουν την κατανόηση των STEM φαινομένων. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστικότητα, τη διαθεματικότητα και στην πολυεπιστημονική προσέγγιση της εργασίας. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και ο βαθμός με τον οποίο μπορούν οι εργασίες αυτές να χρησιμοποιηθούν από άλλους εκπαιδευτικούς.

Απαιτήσεις
Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταχωρήσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας που είναι διαθέσιμη και περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και λεπτομέρειες για την εργασία:

https://goo.gl/forms/5SYxuAdbeWfQqsq72

Τίτλος της εργασίας

Σχολείο

Τάξη

Τριμελής ομάδα μαθητών

Υπεύθυνος καθηγητής

Στόχοι

Περιγραφή

Αξιολόγηση

Μετά την παρουσίαση των εργασιών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ομάδα κριτών με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Κριτήρια αξιολόγησης

  1. Αντίκτυπος των ενεργειών των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  2. Σαφήνεια ιδεών και συμπερασμάτων.
  3. Η βιωσιμότητα των προτεινόμενων δράσεων και μεθοδολογιών.
  4. Αποτελεσματική επικοινωνία του έργου και των αποτελεσμάτων του.
  5. Η παρουσίαση των εργασιών, της αισθητικής, της διάταξης, του σχεδιασμού και της καλής χρήσης της τεχνολογίας.
  6. Η πρωτοτυπία, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η διδακτική προσέγγιση.

Βραβεία

Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν με:

Καλοκαιρινά μαθήματα για τις ομάδες των μαθητών από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) http://eef.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.