Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΑΙΓΑΛΕΩ: 2ος Πειραματικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών

ΕΚΦΕ ΑΙΓΑΛΕΩ: 2ος Πειραματικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνει τον «2ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών» για μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της αρμοδιότητάς του. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου 2018, 9.00-13.00, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν έως δύο τριμελείς ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης από κάθε Γυμνάσιο αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Ο Διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά πειραματικές / εργαστηριακές δεξιότητες, που θα αναφέρονται σε εργαστηριακές ασκήσεις της Γ΄ Γυμνασίου. Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Έπαινοι θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και τα σχολεία θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις των δικών τους μαθητών μόνον.

Για την αρτιότερη οργάνωση  του διαγωνισμού, παρακαλούμε να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mail@ekfe-aigaleo.att.sch.gr μέχρι τις  2 Μαΐου 2018:

α) τα ονοματεπώνυμα των τριών μαθητών/-τριών της κάθε ομάδας του σχολείου σας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό,

β) τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα των υπευθύνων καθηγητών που θα τους εκπαιδεύσουν

γ) τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα του/των συνοδού/-ών καθηγητή/-τών και

δ) οι Υπεύθυνοι ΣΕΦΕ να φροντίσουν για την σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των διαγωνιζομένων.

Οι διευθυντές των Σχολικών Μονάδων παρακαλούνται να φροντίσουν ώστε οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.08 και ΠΕ12.10 να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του παρόντος ενυπογράφως.

Η Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Ευγενία Τσιτοπούλου-Χριστοδουλίδη

Ο Δ/ντής Εκπ/σης της Γ΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας

Αθανάσιος Αλεξόπουλος          

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.