Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

 

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018
στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Οργάνωση: European SchoolNet, ΕΕΛΛΑΚ, ΠΑΝΕΚΦΕ

Το Scientix είναι έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία, το οποίο προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στο χώρο της STEM εκπαίδευσης, των υπευθύνων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση STEM. Τον συντονισμό του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναλάβει το European Schoolnet, μια κοινοπραξία τριάντα υπουργείων παιδείας με έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα το έργο, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, συντονίζεται από τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ. Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου το European SchoolNet,  ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ και η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ΠΑΝΕΚΦΕ συνδιοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών του κτιρίου Διοίκησης και στις Αίθουσες Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) έτσι όπως σταδιακά διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.

Θεματολογία του Συνεδρίου

 • Εκπαιδευτική Ρομποτική
 • Εκπαιδευτική Καινοτομία
 • Εκπαιδευτική Πολιτική και STEM
 • Παρουσιάσεις καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
 • Σενάρια διδασκαλίας μαθημάτων με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
 • Αξιοποίηση των καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) στη διδασκαλία μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
 • Εκπαιδευτικά Λογισμικά STEM
 • ΕΛ/ΛΑΚ και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)

Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως στους:

 • Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων σχετικών με STEM
 • Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των άλλων ειδικοτήτων που θα
  μπορούσαν να συνδεθούν με το STEM
 • Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής, Μηχανικών, Τεχνολογίας κλπ.
 • Στελέχη και Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες και προϊόντα που υποστηρίζουν την Εκπαίδευση STEM

Σημαντικές Ημερομηνίες

18/04/2018 1η ανακοίνωση διοργάνωσης του Συνεδρίου
15/06/2018 Υποβολή εργασιών
01/07/2018 Ενημέρωση αποδοχής
30/08/2018 Υποβολή τελικών κειμένων για τα πρακτικά του Συνεδρίου
20/08/2018 Τελική Ανακοίνωση προγράμματος Συνεδρίου
03 και 04/09/2018 Διεξαγωγή Συνεδρίου


Πληροφορίες

 • Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες συγγραφής και υποβολής της εργασίας και online εγγραφή στο συνέδριο, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου:  https://scientix.ellak.gr/ 

ΠΑΝΕΚΦΕ, κα. Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, τηλ. 2105441533 και 6977653558, e-mail: info@panekfe.gr, http://www.panekfe.gr

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Η Πρόεδρος

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη
Φυσικός
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός, DEA
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.