Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 1ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΛΕΣΒΟΥ: Το Πείραμα Του Ερατοσθένη 2016

ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 1ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΛΕΣΒΟΥ: Το Πείραμα Του Ερατοσθένη 2016

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών, Κατερίνης, Σπάρτης, 1ο Ηρακλείου και Μυτιλήνης, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ), συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη».

Το Πείραμα του Ερατοσθένη, που αφορά τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης, συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο όμορφων πειραμάτων στην ιστορία της Φυσικής (http://iopscience.iop.org/article/10.1088/2058‐7058/15/9/22).

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους από όλα τα σχολεία της χώρας. Οι παρατηρήσεις και οι μετρήσεις της κάθε ομάδας θα πραγματοποιηθούν στην αυλή του σχολείου τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Σερρών.

Σκοπός είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια δραστηριότητα μεγάλου ενδιαφέροντος, η ανταλλαγή των δεδομένων και η διαθεματική προσέγγιση. Κατά τη διαδικασία των παρατηρήσεων, μετρήσεων και υπολογισμών, οι μαθητές θα ασχοληθούν με γνωστικές διαδικασίες σχολικών μαθημάτων όπως η Φυσική, η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, η Πληροφορική κλπ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν, μέχρι και την ημέρα της δράσης, να συμπληρώσουν τη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://goo.gl/forms/BavdNIU2t4

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΚΦΕ Σερρών: http://ekfe.ser.sch.gr Κοινή ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: ekfeeratosthenes@gmail.com

Παρακαλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν σχετικά το σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του σχολείου τους.

 

Οι Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ 

Σερρών, Μανδηλιώτης Σωτήρης
Πιερίας, Ιωάννου Νίκος
Λακωνίας, Παλούμπα Ελένη
1ο Ηρακλείου, Φανουράκη Ελευθερία
Λέσβου, Ηλιάδου Κική

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός M.Sc.

Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Μουρούζης Φυσικός M.Sc.

Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

 

Συνημμένα αρχεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.