Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: 2η Έκθεση Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: 2η Έκθεση Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

{gallery width=400 height=400 alignment=right}ekfe/2016-ekfe-lesvou-2h-ekthesi-kataskeuwn-peiramatwn-fe/2016-ekfe-lesvou-2h-ekthesi-kataskeuwn-peiramatwn-fe-afisa.jpg{/gallery}

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 2η έκθεση κατασκευών και πειραμάτων που διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λέσβου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Ευεργέτουλα και το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.ΚΕ.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» στους χώρους του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές και 33 εκπαιδευτικοί από 18 σχολεία της Λέσβου (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) με περισσότερα από 60 πειράματα και κατασκευές.

Ήταν ένα πρωινό  γεμάτο ζωντάνια, πολλά χαμόγελα και επιστήμη να ξεχειλίζει από τα μπουκαλάκια, τις διατάξεις, τις ιδιοκατασκευές…  Ταξιδέψαμε στις Φυσικές Επιστήμες με οδηγούς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας..

Η έκθεση πλαισιώθηκε από παράλληλες δράσεις. Τα βλέμματα τράβηξε «Η ζωή του Γαλιλαίου» του Bertolt Brecht από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Πλωμαρίου. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον ήλιο με ηλιακό τηλεσκόπιο, γλυκαθήκαμε από τις καραμέλες βύσσινο που φτιάξαμε στο εργαστήριο «Όταν η Χημεία συναντά … τη μαγειρική» και διασκεδάσαμε στα επιστημονικά παιχνίδια στο τέλος της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο κανάλι του ΕΚΦΕ Λέσβου στο youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1npJ9YKVsf-rFzUuLnQKc7zW0pJViQsE

Για την οργανωτική επιτροπή,
Κική Ηλιάδου
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λέσβου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.