Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 9η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες

ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 9η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες

{gallery width=300 height=430 alignment=right}ekfe/2016-ekfe-karditsas-ekdilwsi-fe/2016-ekfe-karditsas-ekdilwsi-fe-afisa.jpg{/gallery}

Για 9η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Η εκδήλωση φέτος είναι αφιερωμένη στον Αϊνστάιν και τη βαρύτητα, στον Αριστοτέλη, καθώς και στη διατροφική αξία των οσπρίων. Η επιλογή έγινε μετά από συναντήσεις του ΕΚΦΕ Καρδίτσας με Σχολικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς του Ν. Καρδίτσας σταθμίζοντας τα παρακάτω γεγονότα. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει το 2016 παγκόσμιο έτος οσπρίων. Η UNESCO έχει κηρύξει το 2016 έτος Αριστοτέλη, με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννησή του. Στις αρχές του 2016 ανακαλύφθηκε πειραματικά η ύπαρξη βαρυτικών κυμάτων, που επιβεβαίωσε τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν 100 χρόνια μετά τη διατύπωσή της.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, κ.ά. Συμμετέχουν 49 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Παράλληλα διοργανώνεται εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων σε πόσιμο νερό και τρόφιμα», στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τους Αθανάσιο Μανούρα, Αναπληρωτή Καθηγητή και Κωνσταντίνο Κατσούλη, Επιστημονικό Συνεργάτη του Τμήματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στις 6μμ γίνεται το εργαστήριο στο ΤΕΙ
  • Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στις 11:30πμ στο 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 29 σχολεία του Ν. Καρδίτσας και 2 φορείς (ΕΚΦΕ και ΚΠΕ). Παράλληλα μπάντες του Μουσικού Σχολείου θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.
  • Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 11πμ στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 11 σχολεία του Δ. Παλαμά και το ΕΚΦΕ.
  • Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 11πμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από 9 σχολεία του Δ. Μουζακίου και 2 φορείς (ΕΚΦΕ και ΚΠΕ). Παράλληλα μαθητές του ΓΕΛ Μουζακίου θα πλαισιώνουν μουσικά την εκδήλωση.

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα επισυνάπτονται.

Σεραφείμ Μπίτσιος
Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.