Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2016

ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2016

{gallery width=400 height=566 alignment=right}ekfe/2016-ekfe-chaniwn-giortazontas-tis-fe/2016-ekfe-chaniwn-giortazontas-tis-fe-afisa.jpg{/gallery}

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές, γονείς και φίλοι,

Φέτος για τρίτη χρονιά, το ΕΚΦΕ Χανίων διοργανώνει το «ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ Φ.Ε. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ», μια μέρα αφιερωμένη στις Φυσικές Επιστήμες. Συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας αυτή δεν μπορούσαν να μην είναι τοπικοί φορείς καθώς και οι επιστημονικοί σύλλογοι, των Φυσικών και Χημικών της Πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις μας συμπίπτουν με τα 30 χρόνια από την δημιουργία του «Εργαστηρίου Φυσικής – Χημείας» στα Χανιά (1986), μια πρώτη μορφή του, πανελλήνιου σήμερα, θεσμού των «Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών». Είμαστε περήφανοι ως κλάδος για την συμμετοχή μας στην δημιουργία των ΕΚΦΕ (1996) αλλά και γενικότερα για την προσφορά μας στην πειραματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Την ημέρα αυτή, το Σάββατο 19 Μαρτίου το πρωί, μαθητές και μαθήτριες του Νομού μας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) θα παρουσιάσουν στο κοινό, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Σαν μικροί επιστήμονες, θα διδάξουν και θα διδαχθούν σε ένα «Πανηγύρι» των Φυσικών Επιστημών, συνδέοντας τις γνώσεις τους με το «κάνω» και αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την ομορφιά του πειραματισμού.

Το απόγευμα η σκυτάλη δίνεται σε Πανεπιστημιακό Δάσκαλο και συνεχίζουμε με ομιλίες και συζητήσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μάθετε, θα διασκεδάσετε και θα ευχαριστηθείτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μας, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων είναι:

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (πρωί)

Από τις 10.00 έως τις 14.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΈΛ Ακρωτηρίου, οι μαθητές

  • των Γυμνασίων: 1ου , 2ου , 6ου, 7ου, Μουσικού Χανίων, Κολυμβαρίου, Βάμου, 1ου Ελ,Βενιζέλου, Παλαιόχωρας, Βρυσσών, Βουκολιών, Πλατανιά, Αλικιανού, Κουνουπιδιανών, Θεοδωρόπουλου, Ν. Κυδωνιάς
  • των Λυκείων: Παλαιόχωρας, Βάμου, Σούδας, Βουκολιών, Θεοδωρόπουλου
  • και των Δημοτικών: 10ου , 16ου , Πλατάνου, 2ου Κισάμου, 1ου Κουνουπιδιανών, Μαυρομματάκη, Θεοδωρόπουλου

θα παρουσιάζουν πειράματα Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας και Βιολογίας στους συμμαθητές τους, αλλά και στο κοινό των Χανίων.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (απόγευμα)

Στις 19.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)

  • απονομή αναμνηστικών επαίνων σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση,
  • ομιλία- συζήτηση με θέμα: «Το «Μεγάλο μπαμ» δεν ήταν η αρχή του Σύμπαντος»

από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών αστροφυσικό Dr Μάνο Δανέζη.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε όλες τις παραπάνω δράσεις μας, για να «γιορτάσουμε» μαζί τις Φυσικές Επιστήμες, να θαυμάσουμε τους «πειραματιστές» μαθητές μας (πιθανόν και επιστήμονες αύριο) και να στηρίξουμε ένα επιπλέον έργο των Καθηγητών και των Δασκάλων του Νομού μας.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Ανδρέα I. Κασσέτα, δάσκαλου και οραματιστή Φυσικού που πρόσφατα χάσαμε.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ
Δ. Μαρκογιαννάκης

Τηλέφωνα: 6945471978, 28210 28666, 28210 42000

{youtube}V7VkiGHdMxw{/youtube}

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.