Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2016 (Δελτίο Τύπου)

ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ: Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2016 (Δελτίο Τύπου)

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 2016

Στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε για τρίτη χρονιά το «γιορτάζοντας» συμμετείχαν 28 σχολικές μονάδες (16 Γυμνάσια 5 ΓΕΛ και 7 Δημοτικά) 313 μαθητές και 63 Υπεύθυνοι συνάδελφοι.

Το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών του ΓΕΛ Ακρωτηρίου από τις 10.00 έως 14.00 παρουσίασαν τις πειραματικές διατάξεις τους και εκτέλεσαν  εντυπωσιακά (πάνω από 70) πειράματα  στο κοινό. Έγινε το αδιαχώρητο με τους μικρούς μας «επιστήμονες» να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι μικροί πειραματιστές εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με την πληρότητα των εκτελέσεων και εξηγήσεων που πρόθυμα έδιναν.

{youtube}kFl0oIrgw1M{/youtube}

Το απόγευμα στην αίθουσα του Αρσεναλιού (ΚΑΜ) έγινε η απονομή των ΕΠΑΙΝΩΝ και ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ συμμετοχής σε όλους και επακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Dr Μ.Δανέζη  με θέμα «Γιατί το Μεγάλο Μπαμ δεν ήταν η αρχή του Σύμπαντος».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις δράσεις αυτές το ΕΚΦΕ έκανε ένα ακόμα «άνοιγμα» στην Χανιώτικη κοινωνία και έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας να πλησιάσουν  να αντιληφθούν ακόμα καλύτερα  τις φυσικές επιστήμες, να συνεργαστούν και να νοιώσουν σαν μικροί επιστήμονες….

Συνημμένα θα βρείτε τα πειράματα που έγιναν… περισσότερα στην ιστοσελίδα μας http://ekfe.chan.sch.gr/activities/activities.html.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ
Δ. Μαρκογιαννάκης

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.