Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 6ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 7-3-2016

Αποφάσεις 6ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 7-3-2016

Σήμερα Δευτέρα 7-3-2016 και ώρα 21:00 συνήλθαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή (μέσω skype) συνεδρίαση. Συμμετείχαν οι:

Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
Παναγιώτης Μουρούζης  Γραμματέας 
Δημήτρης Τριανταφύλλου  Ταμίας 
Μαρία Τσακίρη  Μέλος
Αναστασία Γκιγκούδη  Αναπλ. Μέλος

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:

  1. Σχετικά την πρόταση της ΠΑΝΕΚΦΕ προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την επιλογή των Υπευθύνων ΕΚΦΕ, το ΔΣ θα περιμένει την εισήγηση της πενταμελούς επιτροπής που ορίστηκε για το σκοπό αυτό και στη συνέχεια θα διαμορφώσει την τελική πρόταση η οποία θα συνάδει και με την άποψη των μελών του συλλόγου η οποία διατυπώθηκε με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας. Η εισήγηση της επιτροπής εκτιμάται να παραδοθεί στο ΔΣ προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
  2. Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και αρχηγό της αποστολής σχετικά με τις προετοιμασίες για τη EUSO 2016. Το πρόγραμμα προετοιμασίας των μαθητών προχωράει κανονικά όπως και όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μόνο μελανό σημείο, προς το παρόν τουλάχιστον, αποτελεί η μη εύρεση χρηματοδότησης της αποστολής για την ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα.
  3. Έγινε ενημέρωση για τα Masterclasses που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την Αθήνα οι εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή και διεξήχθησαν με επιτυχία. Μόνη εξαίρεση στην εκδήλωση των εκπαιδευτικών, αρκετοί συνάδελφοι, ειδικότερα από ιδιωτικά σχολεία, ήταν ασυνεπείς με την αίτηση συμμετοχή τους με αποτέλεσμα κάποιες θέσεις να παραμείνουν κενές. Στην εκδήλωση για τους μαθητές, προσήλθε ομάδα μαθητών (1ο ΓΕΛ Παλλήνης) που δεν είχαν κληρωθεί να συμμετάσχουν, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που έχει το πρόγραμμα. Στη Θεσσαλονίκη το ΕΚΦΕ Κέντρου ορίσθηκε ως επίσημος διοργανωτής των International Masterclasses (με δεδομένα από το πείραμα ALICE) από τη Διεθνή Εταιρία Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group – IPPOG) και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργάνωσε στις 19/2/2016 το πρώτο Masterclasses.
  4. Μετά από σχετική πρόσκληση, αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στην συνάντηση της ομάδας εργασίας ανοικτού λογισμικού που θα γίνει την Παρασκευή 11/3/2016 στις 12:00 στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. (απόφαση ΥΠ.Π.Ε.Θ. σύστασης της ανωτέρω ομάδας: http://www.eduportal.gr/wp-content/uploads/2016/02/ovlo4653ps-th3.pdf). Το σωματείο θα εκπροσωπήσει ο Στέφανος Ντούλας, Υπ. ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων και αναπληρωματικό μέλος ΔΣ, με τον Θωμά Νίκα, συνεργάτη ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων. (Ενημέρωση 8/3/2016: Λόγω ενδεχόμενου κολλήματος του Σ. Ντούλα έγινε πρόσκληση και στον Θανάση Βελέτζα, Υπ. ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων, να συμμετέχει).
  5. Αποφασίστηκε η επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προς τα τέλη του Μαρτίου με σκοπό τη συνεργασία για την έγκαιρη δημοσιοποίηση των εγγράφων που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων για την επόμενη σχολική χρονιά.
  6. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο αν το πρόγραμμα του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη επιτρέπει να γίνει ειδική συνεδρία με θέμα «Υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις- Προβλήματα- Εναλλακτικές προτάσεις». Για τη στήριξη μιας τέτοιας συνεδρίας αλλά και για την πιο εμπεριστατωμένη θέση του σωματείου για το θέμα, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική φόρμα που να απευθύνεται σε συναδέλφους από όλη τη χώρα που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών και να περιλαμβάνει τη βαθμολογία δυσκολίας τη βαθμολογία, εκπαιδευτικού οφέλους και την πρόταση για διατήρηση, απόρριψη ή βελτίωση της κάθε υποχρεωτικής εργαστηριακής άσκησης.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.