Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 10ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 5-9-2016

Αποφάσεις 10ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 5-9-2016

Σήμερα Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 21.00, συνήλθαν τα μέλη  του ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή συνεδρίαση (μέσω skype). Συμμετείχαν οι:

Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
Μαρία Τσακίρη Γραμματέας
Αναστασία Γκιγκούδη Μέλος

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:

 1. Συζητήθηκε το θέμα της προκήρυξης των θέσεων ΥπΕΚΦΕ για νέα θητεία. Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση που έχει από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΠΕΘ, προχωράει η ίδρυση του ΚΥΠΕΚ και κατόπιν η προκήρυξη των θέσεων Σχολ. Συμβούλων και Υπευθύνων των δομών. Αποφασίστηκε να σταλεί στο ΥΠΠΕΘ η πρόταση της ΠΑΝΕΚΦΕ σχετικά με την επιλογή ΥπΕΚΦΕ.
 2. Ο πρόεδρος ενημέρωσε κατόπιν σχετικής συζήτησης με τον αρμόδιο υπάλληλο στο ΥΠΠΕΘ, ότι προχωράει η σύνταξη της εγκυκλίου για επιλογή ΥΣΕΦΕ και θα σταλεί σύντομα στα σχολεία, καθώς επίσης , θα αποσταλούν σύντομα και οι οδηγίες των μαθημάτων από το ΙΕΠ. Έτσι θα μπορούμε και εμείς να κάνουμε τις όποιες πιθανές παρεμβάσεις για τις υποχρεωτικές ασκήσεις.
 3. Σχετικά με το EUSO 2017 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν:

  α) να σταλεί άμεσα στο Υπουργείο η προκήρυξη του  EUSO 2017, αφού γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και αποσαφηνίσεις στο κείμενο – κυρίως ως προς το θέμα του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν ανά ΕΚΦΕ στον Πανελληνιο.

  β) ορίστηκε η σύνθεση των οργανωτικών επιτροπών οι οποίες και μόνο θα ανακοινωθούν στην προκήρυξη. Πρόεδρος του διαγωνισμού και των επιστημονικών επιτροπών θα είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ Β. Γαργανουράκης.

  γ) επισημάνθηκε και πάλι ότι Τοπικό διαγωνισμό μπορούν να οργανώσουν όσα ΕΚΦΕ το επιθυμούν, στον Πανελλήνιο όμως μπορούν να συμμετέχουν μόνο τα ΕΚΦΕ των οποίων οι Υπεύθυνοι είναι ΜΕΛΗ της ΠΑΝΕΚΦΕ. Αυτό θα αναφέρεται ρητά στην προκήρυξη του EUSO 2017

  δ) να γίνουν οι σχετικές ενέργειες για την κράτηση των αιθουσών του Ευγενίδειου και του Νόησις για τις τελετές βράβευσης.

  ε) να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρχει ενιαίος θεματικός άξονας στα θέματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στον Πανελλήνιο.

  στ) να αναζητήσουμε χορηγίες για τους δύο Πανελλήνιους. Θα αναλάβουν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος.

 4. Καταγραφή των ΕΚΦΕ που δεν λειτουργούν επειδή δεν έχουν οριστεί υπεύθυνοι και πίεση προς όλα τα επίπεδα (Δ/νση, Περιφέρεια, ΥΠΠΕΘ) για στελέχωσή τους.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κέντρου
(Ανατ. Θεσ/κης)

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.