Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 5ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 1-2-2016

Αποφάσεις 5ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 1-2-2016

Σήμερα Δευτέρα 1-2-2016 και ώρα 21:00 συνήλθαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή (μέσω skype) συνεδρίαση. Συμμετείχαν οι:

  • Βασίλης Γαργανουράκης         Πρόεδρος
  • Θοδωρής Πιερράτος              Αντιπρόεδρος
  • Παναγιώτης Μουρούζης         Γραμματέας
  • Δημήτρης Τριανταφύλλου      Ταμίας
  • Μαρία Τσακίρη                      Μέλος
  • Αναστασία Γκιγκούδη               Αναπληρωματικό Μέλος
  • Σωτήρης Μανδηλιώτης           Ακροατής

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  1. Απολογισμός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού EUSO.
    α) Διαπιστώθηκε στη Νότια Ελλάδα μία δυσλειτουργία σε σχέση με την ευθύνη για την οργάνωση της τελετής βράβευσης. Αποφασίστηκε από τώρα και στο εξής την ευθύνη της τελετής να την έχει αποκλειστικά η οργανωτική επιτροπή.
    β) Στη βόρεια Ελλάδα διαπιστώθηκε μία όχι καλή επικοινωνία μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής και των θεματοδοτών ειδικότερα με το συνάδελφο Νάκο θεματοδότη Φυσικής. Για τη θεραπεία του προβλήματος αποφασίστηκε κάθε χρόνο να αλλάζουν οι θεματοδότες αφενός και να τηρείται αυστηρά χρονοδιάγραμμα με βήματα, όπως συνεργασία με τους θεματολύτες και γραφή του φύλλου εργασίας, προμήθεια υλικών, στήσιμο πειραματικών διατάξεων. Την ευθύνη τήρησης του χρονοδιαγράμματος θα την έχει ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής ο οποίος θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της οργανωτικής.
    γ) Διαπιστώθηκε ότι η προβολή του διαγωνισμού δεν ήταν ανάλογη της πολυπλοκότητας, των εργατοωρών πολλών εθελοντών και γενικότερα της ποιότητας του διαγωνισμού. Γι αυτό αποφασίστηκε από τώρα και στο εξής να συστήνεται μία επιτροπή 2-3 ατόμων η οποία θα έχει αποκλειστική ευθύνη την προβολή του διαγωνισμού στα μέσα ενημέρωσης και γενικότερα στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  1. Έγινε απολογισμός των συναντήσεων του προέδρου στο Υπουργείο. Τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν το σωματείο στους αρμόδιους, όπως η πλήρωση των κενών θέσεων, οι νέες κρίσεις, οι υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις κλπ. Αποφασίστηκε όταν κάποιο μέλος του Δ.Σ έρχεται σε επαφή με το Υπουργείο, να συνεπικουρείται με κάποιον ή κάποιους έμπειρους συνταξιούχους συναδέλφους εφόσον είναι διαθέσιμοι.
  1. Συζητήθηκε η αίτηση διαγραφής από το σωματείο του συνάδελφου Δημήτρη Νάκου, Υπεύθυνου ΕΚΦΕ Λάρισας, που απέστειλε στο email του σωματείου στις 25-1-2016. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, μέλη του Δ.Σ προσπάθησαν, με προσωπική επικοινωνία, να πείσουν το συνάδελφο να αποσύρει την αίτηση διαγραφής του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Με λύπη, το Δ.Σ έκανε δεκτή την αίτηση διαγραφής του συναδέλφου από τα μητρώα του σωματείου.
  1. Το Δ.Σ αποφάσισε να αντικαταστήσει το συνάδελφο Δημήτρη Νάκο από εθνικό εκπρόσωπο της EUSO 2016, αφού δεν είναι δυνατό ένα μέλος που ζητάει να διαγραφεί από το σωματείο να το εκπροσωπεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Δ.Σ επέλεξε η εκπροσώπηση να γίνει από τον Πρόεδρο του Σωματείου, αφού άλλα μέλη στα οποία έγινε η σχετική πρόταση αρνήθηκαν.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.