Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Παρουσίαση υποψήφιων επίτιμων μελών για την ψηφοφορία στις 23-01-2016

Παρουσίαση υποψήφιων επίτιμων μελών για την ψηφοφορία στις 23-01-2016

Αγαπητά μέλη της ΠΑΝΕΚΦΕ,

Στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016, θα κληθούμε να ψηφίσουμε τα νέα επίτιμα μέλη του σωματείου μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 2015. Το όνομα του κάθε υποψήφιου συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο με βιογραφικά στοιχεία και τη συνεισφορά τους στο σωματείο ώστε να στοιχειοθετηθεί η υποψηφιότητα του.

 1. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης (Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου)
  Ο Λεωνίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Φοίτησε στο οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο, στον τομέα της Οικονομίας των Μεταφορών. Ανέλαβε πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου το 2000 και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι η δημιουργία του νέου ψηφιακού πλανητάριου.

  Το ίδρυμα Ευγενίδου έχει σταθεί αρωγός σε κάθε δραστηριότητα που του έχει προταθεί από την ΠΑΝΕΚΦΕ. Οι εκδηλώσεις βράβευσης των Πανελλήνιων διαγωνισμών γίνονται συστηματικά στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος καθώς και η επίσκεψη των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό μαθητών στη διαδραστική έκθεση επιστημών και τεχνολογίας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το σωματείο. Κορυφαία πράξη γενναιοδωρίας του ιδρύματος αποτελεί η δωρεά ύψους 100.000 ευρώ με σκοπό τη διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών το 2014 στην Αθήνα.

 2. Νίκος Τράκας (Καθηγητής ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ)
  Γεννήθηκε στο Κάιρο (Αίγυπτο) το 1953. Πτυχίο Φυσικού, Πανεπιστήμιο Αθήνας, 1976. Διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων από το Πανεπιστήμιο του Sussex (Αγγλία), 1981. Από το 1982 στο ΕΜΠ (αρχικά Γενικό Τμήμα, σήμερα Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών), Καθηγητής από το 2011. Ερευνητικά ενδιαφέροντα στην περιοχή των μεγαλοενοποιημένων θεωριών βαθμίδας (Grand Unified Theories) και στην μείωση του αριθμού των σταθερών σύζευξης (Coupling Constant Reduction). Έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις με πάνω από 650 αναφορές. Ασχολείται με την εκλαΐκευση της φυσικής των σωματιδίων για μαθητές, καθηγητές ΜΕ και ευρύ κοινό. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομάδας Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group) ως Έλληνας εκπρόσωπος, και συντονιστής των Ελληνικών εκδηλώσεων για τα διεθνή Master Classes. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εκλαΐκευσης (Outreach Prize) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών-Τμήμα Υψηλών Ενεργειών, 2003.

  Η συνεισφορά του στο χώρο των Ε.Κ.Φ.Ε είναι πολύ μεγάλη αφού έχει συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε πλήθος προσκλήσεων διαφόρων Ε.Κ.Φ.Ε για ομιλίες σχετικές με τα στοιχειώδη σωματίδια, έχει προωθήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Επιστήμες στο προσκήνιο μέσα από το οποίο πλήθος Υπευθύνων και συνεργατών ΕΚΦΕ καθώς και απλών συναδέλφων κάνανε γνωστό το έργο τους στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έχει προωθήσει σε συνεργασία με αρκετά ΕΚΦΕ το πρόγραμμα masterclasses μέσα από το οποίο μαθητές από όλη την Ελλάδα έρχονται σε επαφή με τη σύγχρονη φυσική.

 3. Κώστας Παπαμιχάλης (συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Υπ. ΕΚΦΕ Παλλήνης)
  Ο Κώστας Παπαμιχάλης είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής και Διδακτορικού Δίπλωματος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1985 έως το 2015, εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είτε ως καθηγητής σε Γυμνάσια και Λύκεια, είτε ως Υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ανατολικής Αττικής. Είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής σε ΠΕΚ, ΚΣΕ, ΠΑΚΕ, ΜΠΕ και εργάστηκε ως επιμορφωτής καθηγητών φυσικών επιστημών για τουλάχιστον 2000 διδακτικές ώρες. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 20 βιβλίων που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας ή από άλλους φορείς τα οποία αφορούν στην εκπαίδευση και έχουν επιστημονικό ή διδακτικό αντικείμενο. Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε στο βιογραφικό του

  Ο Κώστας Παπαμιχάλης είναι Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΝΕΚΦΕ και διετέλεσε Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Παλλήνης για 18 χρόνια (1997-2015). Ήταν μέλος των επιστημονικών επιτροπών θεμάτων Φυσικής όλων των Πανελληνίων διαγωνισμών της ΠΑΝΕΚΦΕ καθώς και συντονιστής των θεμάτων Φυσικής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών – EUSO 2014. Συμμετείχε σε όλες τις συνεδρίες της ΠΑΝΕΚΦΕ στα συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

 4. Δημήτρης Νοταράς (εκπαιδευτικός)
  Ο Δημήτρης Νοταράς είναι εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια Γείτονα. Έχει πτυχίο βιολογίας, μάστερ στη βιοχημεία και κλινική χημεία και είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του σχολικού βιβλίου Βιολογίας Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας. Έχει γράψει φροντιστηριακά βοηθήματα και έχει επιμεληθεί εκδόσεις μεταφρασμένων βιβλίων. Έχει υπάρξει μέλος σε ομάδες ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Costa Navarino.

  Ο Δημήτρης Νοταράς έχει βοηθήσει καθοριστικά την ΠΑΝΕΚΦΕ στην ανάληψη αλλά και συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Φυσικών Επιστημών – EUSO. Μετά από πρόταση της ΠΑΝΕΚΦΕ το 2006, ανέλαβε να στείλει δύο μαθητικές ομάδες από το σχολείο του με σκοπό να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της EUSO, όταν το ΥΠΑΙΠΘ είχε αρνηθεί την συμμετοχή της Ελλάδας και καθώς αν δεν συμμετείχαμε θα αποκλειόμασταν από την EUSO. Συμμετείχε ως μέντορας Βιολογίας ή και ως συνοδός στις  EUSO 2005, EUSO 2008 και EUSO 2010 έως EUSO 2015 χωρίς να επιβαρύνει ποτέ οικονομικά το σωματείο. Ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής της EUSO με σκοπό την εύρεση χορηγιών για να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης των ομάδων στις  Ολυμπιάδες. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην συνεδρίαση της EUSO που έγινε στην Αυστρία τον Αύγουστος 2013 με σκοπό την αναμόρφωση του Καταστατικού. Ήταν Αντιπρόεδρος (Υπεύθυνος Οργανωτικού) στην οργανωτική επιτροπή της EUSO 2014. Βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση της EUSO 2014 και μέσω αυτού βρέθηκαν οι περισσότερες χορηγίες (Ιδρύματος Ευγενίδου, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΟΜΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ κ.α). Πρόσφατα βοήθησε την ΠΑΝΕΚΦΕ στην ανεύρεση χορηγίας για τον Πανελλήνιο Νότιας Ελλάδας – EUSO 2016.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.