Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αντίο Φίλε Ανδρέα, Αντίο Δάσκαλε

Αντίο Φίλε Ανδρέα, Αντίο Δάσκαλε

Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2015 έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος δάσκαλος και φίλος Ανδρέας Ι. Κασσέτας. Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων διδακτικής και δίδασκε φυσική μέχρι και λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

Ήταν ιδιαίτερα προσιτός και αγαπητός στους κύκλους των εκπαιδευτικών για τον ξεχωριστό τρόπο που προσέγγιζε και συνδύαζε την Επιστήμη, τη Διδασκαλία, τη Φιλοσοφία και ότι άλλο τον ενδιέφερε. Είχε συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, πολλές από τις οποίες διοργάνωσαν τα τοπικά ΕΚΦΕ, με σκοπό να εκφράσει αλλά και να ανταλλάξει απόψεις πάνω στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία για τον Ανδρέα Ι. Κασσέτα μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο «Κρύβε λόγια» (μια έκφραση που ο ίδιος συνήθιζε να λέει) που του αφιέρωσαν οι φίλοι του στη διαδικτυακή κοινότητα ylikonet.gr.

Θέλουμε με τη σειρά μας, με τα παρακάτω λίγα λόγια να αποχαιρετίσουμε τον Ανδρέα, ένα μεγάλο δάσκαλο και ένα σπουδαίο φίλο…

 

Αντίο Φίλε Ανδρέα, Αντίο Δάσκαλε

Αντίο από όλους εμάς που αποτελούμε την κοινότητα των Φυσικών της χώρας μας και πιο στενά τα μέλη του συλλόγου της ΠΑΝΕΚΦΕ. Η απουσία σου θα μας κάνει φτωχότερους τόσο μας που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε,  όσο και αυτούς που είχαν την ατυχία να μη σε γνωρίσουν. Η απουσία σου θα κάνει φτωχότερη την εκπαίδευση, τη Φυσική, τη Φιλοσοφία, την Ελληνική γλώσσα, την Ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα. Ανταποκρινόσουν με θέρμη σε κάθε πρόσκληση που σου γινόταν, από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο, για να συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις με συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τα θέματα που αγαπούσες. Πως θα ξαναβρεθούμε σε συνέδριο χωρίς εσένα; Χωρίς να ακούσουμε το πρόβλημα με το οποίο θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια  του συνεδρίου, χωρίς να απολαύσουμε την ομιλία σου, χωρίς να ζήσουμε τις βραδινές συζητήσεις με την ανασκόπηση όλων των δρώμενων του συνεδρίου, χωρίς να φιλοσοφήσουμε γύρω από τα νέα ερωτήματα που θα μας θέσεις;

Ανδρέα θα μας λείψεις. Θα λείψεις στους φίλους σου, στους μαθητές σου, στην επιστήμη που λέγεται Φυσική και στην ξαδέλφη της που λέγεται Φιλοσοφία, στην ποίηση στον κινηματογράφο στη λογοτεχνία και τη γλώσσα. Σε όλα αυτά που ως αιώνιος έφηβος ερωτεύτηκες και αυτόν σου τον έρωτα και το πάθος μετέδιδες και σε μας. Η απουσία σου δυστυχώς είναι αναντικατάστατη. Έφυγες νωρίς.  Η συνέχεια θα είναι για μας πνευματικά και συναισθηματικά φτωχότερη χωρίς εσένα. Δυστυχώς δεν έχουμε το δικό σου χάρισμα ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουμε όλα τα συναισθήματά μας. Ελπίζουμε να μας συγχωρέσεις γι αυτό.

Εμείς, τα μέλη του σωματείου της ΠΑΝΕΚΦΕ σου υποσχόμαστε ότι θα διατηρήσουμε αιώνια τη μνήμη σου διαδίδοντας το έργο σου και διδάσκοντας με το στιλ σου σε αυτούς που δεν είχαν τη τύχη να σε γνωρίσουν, στη νέα γενιά, στους μαθητές μας. Το έργο του μοναδικού Ανδρέα Ι. Κασσέτα.

 

Αντίο φίλε Ανδρέα

Αντίο Δάσκαλε

Αιωνία η μνήμη σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.