Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 7η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες

ΕΚΦΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 7η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες

Για 7η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, κ.ά. Συμμετέχουν 41 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Παράλληλα διοργανώνονται εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας.

Η εκδήλωση γίνεται σε τρεις διαφορετικές ημέρες:

– Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν σε εργαστήριο ανάλυσης νερού, με εκπαιδευτές συναδέλφους τους, που έρχονται για το σκοπό αυτό από το Καρπενήσι.

– Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλων από ομάδες μαθητών και πλαισιώνεται με μουσική από δύο μουσικά σύνολα του σχολείου που τη φιλοξενεί.

– Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στο Γυμνάσιο Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου. Και εκεί θα γίνει διαγωνισμός εκτόξευσης πυραύλων από ομάδες μαθητών και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική από μαθητικά μουσικά σχήματα.

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr. Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα επισυνάπτονται.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.