Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Πανελλήνιο Συνέδριο «Ποια Φυσική έχει νόημα να διδάσκονται τα παιδιά μας σήμερα;», 9 – 10 Μαρτίου 2013

Πανελλήνιο Συνέδριο «Ποια Φυσική έχει νόημα να διδάσκονται τα παιδιά μας σήμερα;», 9 – 10 Μαρτίου 2013

image1 thessΤο Σάββατο  9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών,  με θέμα : «Ποια Φυσική έχει νόημα να διδάσκονται τα παιδιά μας σήμερα;»

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 600 σύνεδροι καθηγητές όλων των βαθμίδων και φοιτητές . Η οργάνωση όλου του συνεδρίου βασίστηκε στην εθελοντική προφορά των μελών της οργανωτικής επιτροπής αλλά και των  «Παρτιζάνων» φοιτητών .

Η ΠΑΝΕΚΦΕ συμμετείχε στις διαδικασίες του Συνεδρίου με την παρουσίαση πειραματικών διατάξεων από τους Υπευθύνους των ΕΚΦΕ Ηγουμενίτσας, Σερρών, Νεάπολης, και Λάρισας και με την διοργάνωση ενός στρογγυλού τραπεζίου με θέμα : «Η ενσωμάτωση της εργαστηριακής ενασχόλησης στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» Στο στρογγυλό τραπέζι που συντόνιζε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ Πάνος Μουρούζης  συμμετείχαν :

  • Η Φυσικός Χριστίνα Λασκαρούδη  εκπροσωπώντας τους μάχιμους  εκπαιδευτικούς της τάξης .
  • Ο Σωτήρης Μανδηλιώτης  από τα ΕΚΦΕ
  • Ο Κώστας Κεραμιδάς από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04

image2 thess

Το στρογγυλό τραπέζι παρακολούθησαν 65 σύνεδροι.  Τα συμπεράσματα που προέκυψαν θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο από τους οργανωτές.

Στο κλείσιμο του Συνεδρίου ο κ. Κουμαράς ανήγγειλε την δημιουργία  σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΚΦΕ ηλεκτρονικού περιοδικού για την προβολή πειραματικών δραστηριοτήτων ενταγμένων στη διδασκαλία της Φυσικής στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Ο Πάνος Μουρούζης ανέλαβε να συντονίσει την όλη προσπάθεια από πλευράς του σωματείου μας.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 22 Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ και 3 συνεργάτες ΕΚΦΕ. Με την ευκαιρία του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η ενημερωτική συγκέντρωση της ΠΑΝΕΚΦΕ.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.