Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Masterclasses 2013 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων

Masterclasses 2013 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων

Κάθε χρόνο περίπου 5000 μαθητές Λυκείου από 23 χώρες επισκέπτονται για μια ημέρα ένα από τα 80 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της φυσικής των σωματιδίων.

Η Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (European Particle Physics Outreach Group, EPPOG) διοργανώνει τα MASTERCLASSES2013 από 27 Φεβρουάριου  – 24 Μάρτιου 2013 οπ όπου κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως έξι Πανεπιστήμια/Ερευνητικα Ιδρύματα.

Η Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης σε συνεργασία με τα κατά τόπους Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) συντονίζει και το 2013 το ελληνικό τμήμα αυτής της διοργάνωσης. Και φέτος θα  συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, το ΕΜΠ και το ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων Δημόκριτος,  τα οποία και θα επισκεφτούν οι μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και Αγγλικών (επιπέδου Lower)

Όπως κάθε χρόνο μια ημέρα είναι αφιερωμένη σε καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που τη διοργανώνει το ΕΜΠ.

Το Ελληνικό πρόγραμμα για το 2013:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, Παν. Θεσσαλονίκης
Παρασκευή 8 Μαρτίου, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Σάββατο 9 Μαρτίου, Παν. Κρήτης
Τετάρτη 13 Μαρτίου, ΕΜΠ
Τετάρτη 20 Μαρτίου, Παν. Αθηνών (50 μαθητές)
Σάββατο 16 Μαρτίου, ΕΜΠ – για τους εκπαιδευτικούς

Παρακαλούνται οι συνοδοί καθηγητές κλάδου ΠΕ04 να δηλώσουν τα ονόματα πέντε (το πολύ) μαθητών τους και τριών αναπληρωτών συμπληρώνοντας τις ηλεκτρονικές φόρμες εγγραφής:

Ανακοινώσεις για την εκδήλωση και την όλη διαδικασία θα αναρτώνται σταδιακά στη κεντρική σελίδα της εκδήλωσης: http://www.physics.ntua.gr/MC_2013/

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.