Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη θέσεων Υπ. ΕΚΦΕ και Συνεργατών

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Προκήρυξη θέσεων Υπ. ΕΚΦΕ και Συνεργατών

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

ΚΟΙΝ:
1.Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου
2. Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. κ. Α. Κυριαζή
3. Δ/ντρια ΣΕΠΕΔ κ. Ε. Φουσέκη

Θέμα: Προκήρυξη κάλυψης κενών – κενούμενων θέσεων Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. και συνεργατών Ε.Κ.Φ.Ε.

Τα Ε.Κ.Φ.Ε., για την εκπλήρωση του βασικού σκοπού τους, την υποστήριξη της πειραματικής διδασκαλίας στα μαθήματα των φυσικών επιστημών στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑ.Λ., είναι αναγκαίο να στελεχωθούν με τους απαραίτητους συνεργάτες.

Επιπλέον τα ΕΚΦΕ, στο πλαίσιο της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών –EUSO 2014 που οργανώνεται στην Αθήνα, έχουν αναλάβει την επόμενη σχολική χρονιά:

  • Τη διεξαγωγή τοπικών μαθητικών πειραματικών διαγωνισμών στα κατά τόπους ΕΚΦΕ, και την οργάνωση και διεξαγωγή δύο Πανελλήνιων διαγωνισμών (λόγω της κατακόρυφης αύξησης των συμμετεχόντων μαθητικών ομάδων), τον ένα στην Αθήνα για τα σχολεία της Νότιας Ελλάδας και νησιών, και τον άλλο στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
  • Την οργάνωση και διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού EUSO 2014 με τη συμμετοχή μαθητικών ομάδων από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί τη περίοδο 30/3‐ 6/4/2014 στην Αθήνα με διοργανωτή την ΠΑΝΕΚΦΕ και υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Η εικόνα που θα παρουσιάσει η χώρα μας μέσω του διαγωνισμού αυτού θα καθοριστεί από την οργάνωση, την επιστημονική αρτιότητα και την φιλοξενία των Ευρωπαϊκών ομάδων, που και στα τρία αυτά επίπεδα έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η ΠΑΝΕΚΦΕ στηριζόμενη στην εθελοντική συμμετοχή των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. και των συνεργατών των Ε.Κ.Φ.Ε.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως :

  1. Προκηρυχθούν, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 92985/Γ7/10‐8‐2012, η κάλυψη των κενών θέσεων Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. των Ε.Κ.Φ.Ε. (Πέλλας, Σάμου, Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Αγίων Αναργύρων – Γ΄ Δ.Δ.Ε. Αθήνας) οι οποίες δεν καλύφθηκαν με την αρχική προκήρυξη, καθώς και των θέσεων Υπευθύνων ΕΚΦΕ των οποίων η θητεία ήταν μόνο για το σχ. έτος 2012‐13.
  2. Προκηρυχθεί, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Υ.Α. 92985/Γ7/10‐8‐2012, η στελέχωση των Ε.Κ.Φ.Ε. με συνεργάτες «αμέσως μετά τις μεταθέσεις και πριν την γνωστοποίηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις αποσπάσεις στις Υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους Φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α».

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Κ. Καμπούρης
Φυσικός M.Sc.- MEd
Υπ. ΕΚΦΕ Χαλανδρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γ. Τουντουλίδης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.