Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Ημερίδα με τίτλο «Ο κύκλος του πόσιμου νερού»

ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Ημερίδα με τίτλο «Ο κύκλος του πόσιμου νερού»

Οι παρουσιάσεις της διημερίδας, που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου (το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ε.Κ.Φ.Ε Λέσβου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ) με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας και αφόρα το Πόσιμο Νερό , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι αφορούν την ανάδειξη της   ποιότητας του πόσιμου νερού, διάμεσου απλών μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων-παρουσιάσεων.

Επίσης θα γίνει αναφορά σε καθημερινά μετρά και απλές πρακτικές, που πρέπει να λάβει ο κάθε καταναλωτής από τον μετρητή μέχρι τη βρύση κατανάλωσης, για να προστατέψει την ποιότητα του νερού που πίνει.

Επιπλέον θα υπάρξουν σχέδια εργασίας για το πώς μπορούμε να επιλέξουμε σαν θεματική ενότητα το «πόσιμο νερό» και να το προσεγγίσουμε μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής.

Θα γίνουν αναφορές-επεξηγήσεις σε ότι αφορά το εμφιαλωμένο νερό και στη προσπάθεια που γίνεται για την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου φυσικού αγαθού , που είναι το πόσιμο νερό.

Το έτος που διανύουμε είναι αφιερωμένο στο νερό και οι παγκόσμιες εξελίξεις που τρέχουν πρέπει να ευαισθητοποιήσουν εμάς και τα παιδιά μας, στην προστασία και διαφύλαξη της δημοσίας χρήσης του νερού.

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.