Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Ημερίδα με τίτλο «Διδακτική Φυσικών Επιστημών, Πειραματική Διδασκαλία – Αξιολόγηση, EUSO 2013-2014 Απολογισμός – Προοπτική»

ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ: Ημερίδα με τίτλο «Διδακτική Φυσικών Επιστημών, Πειραματική Διδασκαλία – Αξιολόγηση, EUSO 2013-2014 Απολογισμός – Προοπτική»

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ με θέμα: «Διδακτική Φυσικών Επιστημών, Πειραματική Διδασκαλία – Αξιολόγηση, EUSO 2013-2014 Απολογισμός – Προοπτική», τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα σχολεία της Νήσου Λέσβου. Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών κ. Ζήση Αγγελίδη.

Ομιλητές ήταν ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Δ. Αϊβαλιώτης, που αναφέρθηκε στη 17ετή λειτουργία του τοπικού ΕΚΦΕ και τις δραστηριότητές που έχει αναπτύξει την περίοδο αυτή. Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΚΦΕ κ. Κ. Καμπούρης, όπου επισήμανε την σπουδαιότητα της πειραματικής διδασκαλίας των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία, την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των ΕΚΦΕ, τη σημαντικότητα του διαγωνισμού EUSO καθώς και εμπειρίες από αυτόν.

Επίσης, συμμετείχε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μαρία Καραντανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πειραματικής διδασκαλίας στα σχολεία ως απαραίτητη προϋπόθεση για την άρτια και σωστή επιστημονικά σπουδή των φοιτητών στις σχολές των Θετικών Επιστημών.

Τέλος ο σύμβουλος της περιοχής μας κος Ζήσης Αγγελίδης ανέπτυξε τρόπους διδασκαλίας των μαθημάτων με τη βοήθεια των πειραμάτων και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων και των ομιλητών.

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ

Αϊβαλιώτης Δημήτριος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

http://www.youtube.com/watch?v=gdSQDWXNXMs

http://www.youtube.com/watch?v=obIpFp3KIUQ

http://www.youtube.com/watch?v=DEjJsuzlch4

http://www.youtube.com/watch?v=4zhpoYIE2f8

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.