Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 28-2-2011

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 28-2-2011

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έκθεση πεπραγμένων.
  2. Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης.
  3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  4. Συζήτηση για θέματα του Σωματείου.

Σύνολο παρόντων τα εξής 31 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη: Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Π. Μουρούζης, Γ. Κατσιγιάννης, Φ. Μουρατίδου, Η. Καλογήρου, Γ. Χαλκιόπουλος, Γ. Τουντουλίδης, Κ. Καμπούρης, Κ. ΓΙαπαγεωργίου, I. Γάτσιος, Γ. Πανταζή, Γ. Μπουργανός, Α. Καρούτης, Γερ. Βαρότσης, Ν. Ιωάννου, Η. Διδασκάλου, 1. Θάνος, Ρ. Μοσχοχωρίτου, I. Σιτές, Μ. Σακελλαρίου, Σ. Μανδηλιώτης, Κ. Παπαμιχάλης, Ε. Καραλή, Κ. Ζώκος, I. Θεοχαρόπουλος, Φ. Κολοβός, Δ. Νάκος, Ν. Πασσάλης, Δ. Μαυρομματάκης, Δ. Τσήρος και Β. Παπαθεοδώρου.

Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας, την Δευτέρα 28 Φεβρουάριου 2011 και ώρα 15.00, συνήλθαν τα ανωτέρω μέλη του Σωματείου, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ, για την Ετήσια Γενική Συνέλευση με τα ανωτέρω θέματα.

Η Συνέλευση βρέθηκε σε απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού, επειδή η πρώτη Γενική Συνέλευση στις 21-2-2011 δεν είχε απαρτία. Κατόπιν αυτού τα μέλη της Γ.Σ. προέβησαν στην εκλογή προεδρείου της Γ.Σ.: η Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη πρότεινε τον εαυτό της για Πρόεδρο της Γ.Σ. Η Γ.Σ. με φανερή ψηφοφορία εξέλεξε την Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη ως Πρόεδρο της Γ.Σ. Στην προσπάθειά της να προτείνει Αντιπρόεδρο της Γ.Σ. προς ψήφιση, η Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη διεκόπη από τον Π. Μουρούζη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την προηγούμενη απόφαση της Γ.Σ., διότι η Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορεί να είναι και Πρόεδρος σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου. Πρότεινε ως Πρόεδρο τον Γεώργιο Χαλκιόπουλο, Αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Παπαμιχάλη και Γ ραμματέα — πρακτικογράφο την Γιαννούλα Πανταζή. Με την άποψη του Π. Μουρούζη συμφώνησε και ο Γ. Κατσιγιάννης. Η Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη αντέτεινε οτι η Γ.Σ. έχει ήδη ψηφίσει για Πρόεδρο και ο Π. Μουρούζης όφειλε να κάνει την πρότασή του πριν την ψηφοφορία. Ο Π. Μουρούζης επέμενε, η Γ.Σ. δεν πήρε θέση, η Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη αποχώρησε από το Προεδρείο, το οποίο ανέλαβαν με σιωπηρή αποδοχή της Γ.Σ. ο Γεώργιος Χαλκιόπουλος ως Πρόεδρος, ο Κωνσταντίνος Παπαμιχάλης ως Αντιπρόεδρος και η Γιαννούλα Πανταζή ως Γραμματέας – πρακτικογράφος.

Ακολούθως συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν:

  1. Έκθεση πεπραγμένων
    Ο Π. Μουρούζης πρότεινε να μην διαβαστεί η έκθεση πεπραγμένων μια και έχει σταλλεί στα μέλη του Σωματείου με e-mail. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη αντέτεινε ότι αυτό είναι αντίθετο με το καταστατικό και επέμενε να διαβαστούν τα πεπραγμένα. Μετά από συζήτηση, η Γ.Σ. αποφάσισε να διαβαστούν τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τα οποία και αναγνώστηκαν από την Πρόεδρο του Δ.Σ. (επισυναπτόμενο 1). Ακολούθως ψηφίστηκαν ομοφώνως τα πεπραγμένα του Δ.Σ.
  2. Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης
    Παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός του τρίτου έτους της θητείας του Δ.Σ. και ο συνολικός οικονομικός απολογισμός της τριετίας από τον ταμία του Δ.Σ. Γ. Κατσιγιάννη. Ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ομοφώνως από τη Γ.Σ. και απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη το Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού.
  3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
    Η Γ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού εξέλεξε ομόφωνα, με φανερή ψηφοφορία, τριμελή Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών που θα γίνουν στις 2 Απριλίου 2011 στην Αθήνα, αποτελούμενη από τους Ιωάννη Γάτσιο, Ιωάννη Θάνο και Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Η Εφορευτική Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να παραλάβει από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Νέας Σμύρνης (Post Restant) τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια των μελών του Σωματείου που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν δια αλληλογραφίας, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού. Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. αποφασίστηκε να γίνει από 28-2-2011 έως 8-3-2011.
  4. Συζήτηση για θέματα του Σωματείου
    Η Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη έθεσε στην Γ.Σ. προς ψήφιση, σύμφωνα με το άρθρο 4, §3 του Καταστατικού, την πρόταση του Δ.Σ. να ανακηρυχθούν ως επίτιμα μέλη του Σωματείου όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της ΠΑΝΕΚΦΕ που συνταξιοδοτήθηκαν. Τα μέλη αυτά είναι δέκα έξι, τα εξής: Κ. Βουδούρης (π. Σάμου), Α. Καρακωνσταντής (π.Χίου), I. Λεβεντάκης (π. Γ Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Μάγδαλης (π. Πολυγύρου), I. Μαργαρίτης (π. Νάξου), Ν. Παπασταματίου (π. Ομόνοιας, π. Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ), Α. Σαντάρμη (π. Αμπελοκήπων), Α. Σταυρίδης (π. Δράμας), Λ. Τζιανουδάκης (π. Ρεθύμνου), Ε. Τσαφογιάννης (π. Τρικάλων), Γ. Τσιάτσιος (π. Τρικάλων), Δ. Τσήρος (π. Κορίνθου), I. Φωτόπουλος (π. Βέροιας), Καλ. Χαρακόπουλος (π. Αγ. Αναργύρων), Σ. Χόρτης (π. Λάρισας) και Θ. Τάρρας (π. Κέντρου Θεσσαλονίκης). Η πρόταση υπερψηφίστηκε με τριάντα (30) ναι και ένα (1) λευκό.

    Ο Κ. Καμπούρης ζήτησε να κάνει τοποθέτηση στην Γ.Σ., στην οποία ανέφερε ότι: α) είναι επιτυχές το απελθών Δ.Σ. του Σωματείου, β) πολύ σημαντική η συνάντηση στην Έδεσσα, γ) πρότεινε να παραμείνει ο Ν. Παπαδημητρόπουλος σαν υπεύθυνος για το στήσιμο της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΚΦΕ και να τον ευχαριστήσουμε, δ) όσα Ε.Κ.Φ.Ε. δεν έχουν ιστοσελίδα να μπαίνουν με κωδικό στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ για να αναρτούν υλικό και ε) η EUSO είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

    Η Ρ. Μοσχοχωρίτου αναρωτήθηκε γιατί δεν αναλαμβάνει η ΠΑΝΕΚΦΕ να στέλνει στα Ε.Κ.Φ.Ε. τα Masterclasses αντί να τα στέλνει ο Ν. Τράκας στα Ε.Κ.Φ.Ε.

    Ο Γ. Τουντουλίδης ανέφερε ότι, από ότι γνωρίζει, ο Ν. Τράκας έκανε πρόταση στο Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ, αλλά το Δ.Σ. για κάποιους λόγους δεν απάντησε.

    Ο Γ. Κατσιγιάννης ανέφερε ότι συζητήθηκε η πρόταση, αλλά για κάποιους λόγους δεν πήρε απόφαση το Δ.Σ.

    Ο Π. Μουρούζης υπογράμμισε ότι ο ρόλος των Ε.Κ.Φ.Ε. είναι διαφορετικός από τον ρόλο της ΠΑΝΕΚΦΕ, άρα ο Ν. Τράκας πρέπει να απευθυνθεί ή στην ΠΑΝΕΚΦΕ ή στο Υπουργείο.

    Ο Κ. Ζώκος ανέφερε ότι από την ΠΑΝΕΚΦΕ θα πρέπει να γίνεται η εξακτίνωση. Το Ε.Κ.Φ.Ε. είναι ένα μαθησιακό εργαλείο.

    Ο Κ. Καμπούρης ζήτησε να αποφασιστεί από την Γ.Σ. να οργανώσει η ΠΑΝΕΚΦΕ την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014 με συνδιοργανωτές το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και το Ίδρυμα Ευγενίδου.

    Ο Γ. Μπουργανός αναρωτήθηκε πως θα νομιμοποιείται η ΠΑΝΕΚΦΕ όταν οι αποφάσεις παίρνονται από επιτροπή στην οποία δεν έχει πλειοψηφία η ΠΑΝΕΚΦΕ.

    Η Ρ. Μοσχοχωρίτου πρότεινε να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας και ότι αφορά την «διαύγεια gr.»

    Τελικά η πρόταση του Κ. Καμπούρη για την EUSO 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα επί της αρχής.

    Ο Π. Μουρούζης ανέφερε ότι στον διαγωνισμό Φυσικής της Ε.Ε.Φ. δεν ζητούν την αρωγή των Ε.Κ.Φ.Ε. Έθεσε την παρακάτω πρόταση: «Διαμαρτυρόμαστε γιατί για το διαγωνισμό Φυσικής ζητάται η αρωγή μόνο από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ4 και όχι και από τα Ε.Κ.Φ.Ε., λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετά Ε.Κ.Φ.Ε. προετοιμάζουν ομάδες μαθητών στο θεωρητικό αλλά κυρίως στο πειραματικό μέρος του διαγωνισμού». Τελικά η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Παρελθόντος του χρόνου λύθηκε η ΓΣ περί ώρα 17:00.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.

Γιώργος Χαλκιόπουλος

Κ. Παπαμιχάλης, Αντιπρόεδρος Γ.Σ. 

Γ. Πανταζή, Γραμματέας Γ.Σ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.