Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστημονική – επιμορφωτική ημερίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ στην Έδεσσα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Επιστημονική – επιμορφωτική ημερίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ στην Έδεσσα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Έδεσσας, το ΚΠΕ Έδεσσας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και χορηγό τον Δήμο Έδεσσας οργανώνει Επιστημονική – επιμορφωτική ημερίδα στις 28 Φεβρουαρίου 2011 στην Έδεσσα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΚΠΕ Έδεσσας και του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Έδεσσας.

Σκοποί της ημερίδας είναι:

  1. η διοργάνωση ενός «Πανηγυριού» Φυσικών Επιστημών το οποίο θα απευθύνεται σε 300 μαθητές, 20 εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ4 του Νομού Πέλλας, αλλά και σε απλούς πολίτες, με στόχο την προβολή της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών μέσω της οποίας αναδεικνύεται η ομορφιά της φύσης και των σχετικών μαθημάτων. Θα γίνουν, σε παράλληλες συνεδρίες, τρεις θεματικές παρουσιάσεις (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) και έκθεση διαδραστικών πειραμάτων.
  2. Η επιμόρφωση των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. και των συνεργατών τους στην «Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Διαδραστικών Μοντέλων Πειραματισμού με Ανακυκλώσιμα Υλικά», για να μπορέσουν να δράσουν πολλαπλασιαστικά ενεργοποιώντας και ευαισθητοποιώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές των εκπαιδευτικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.
  3. Η αλληλοενημέρωση και η ανταλλαγή καλών πειραματικών πρακτικών μεταξύ των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε.

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Η Πρόεδρος

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη,
Φυσικός
Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Ο Γενικός Γραμματέας

Ν. Ρούμελης,
Χημικός
Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Σύρου

Συνημμένα αρχεία:

Βίντεο από την ημερίδα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.