Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Προς: Διευθυντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

           κ. Στυλιανό Μερκούρη

 

Θέμα: Εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 Από τον προγραμματισμό προμήθειας σχολικών βιβλίων των Γυμνασίων και Λυκείων διαπιστώσαμε ότι την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα διατεθούν εργαστηριακοί οδηγοί Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εργαστηριακή διδασκαλία των φυσικών Επιστημών, μιας και η πειραματική πρακτική αποτελεί το θεμελιώδη παράγοντα διδασκαλίας των Φ.Ε. στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου».

Πιστεύοντας ότι η ενέργεια σας αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικά δύσκολης κατάστασης της χώρας, θα θέλαμε να συμβάλουμε ώστε, παρά την έλλειψη των εργαστηριακών οδηγών, να προχωρήσει η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών .

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να εκδοθεί, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, απόφαση του Υπουργείου για υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις σύμφωνα με τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Τα ΕΚΦΕ σύμφωνα με την απόφαση αυτή να αναλάβουν:

α) τη σύνταξη κατάλληλων φύλλων εργασίας από τους ήδη υπάρχοντες εργαστηριακούς οδηγούς που είναι αναρτημένοι και στο διαδίκτυο, αλλά και από το υλικό των ιστοσελίδων τους, προσαρμοσμένων στον εξοπλισμό των σχολείων της περιοχής τους.

β) την ενημέρωση, επιμόρφωση και εμψύχωση των εκπαιδευτικών στην πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων, καθώς και την ένταξη εκπαιδευτικών λογισμικών και άλλων πειραματικών πρακτικών στη διδασκαλία.

γ) το δανεισμό όπου απαιτείται των απαραίτητων εργαστηριακών οργάνων και συσκευών (όπου η εξασφάλιση μέσω Σχολικών Επιτροπών καταστεί αδύνατη) και την επικουρική συμμετοχή του Υπευθύνου ΕΚΦΕ και των συνεργατών του στην εφαρμογή του συνεργατικού εργαστηρίου στα σχολικά εργαστήρια.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                                                                                        

     Κ. Καμπούρης                                                                                                                Γ. Τουντουλίδης

     Φυσικός M.Sc.                                                                                                                    Φυσικός M.Sc.

Υπ. ΕΚΦΕ Χαλανδρίου                                                                                             Υπ. ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.