Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς ΟΕΠΕΚ: Διημερίδα «Θεσμοθετημένες και νέες μορφές επιμόρφωσης: προς αναζήτηση συνεργίας και καλών πρακτικών»

Επιστολή προς ΟΕΠΕΚ: Διημερίδα «Θεσμοθετημένες και νέες μορφές επιμόρφωσης: προς αναζήτηση συνεργίας και καλών πρακτικών»

Αθήνα, 9-3-2011

 

Προς: Πρόεδρο ΟΕΠΕΚ
κ. Γεώργιο Μπαγάκη

                                                                   

ΘΕΜΑ: Διημερίδα ΟΕΠΕΚ «Θεσμοθετημένες και νέες μορφές επιμόρφωσης: προς αναζήτηση συνέργιας και καλών πρακτικών»

 

  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) αποτελούν σε επίπεδο Νομού κέντρα έρευνας, τεχνικής και οργανωτικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων των φυσικών επιστημών και σύμβουλο για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη λειτουργία των οποίων εποπτεύουν (νόμος 2986/2002 άρθρο 8 §4α). Σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν 78 Ε.Κ.Φ.Ε. στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία υπάγονται στην Διεύθνση ΣΕΠΠΕΔ του ΥΠΔΜΘ.

Για τη λειτουργία του Ε.Κ.Φ.Ε. αποσπάται σε αυτό με τετραετή θητεία ένας εκπαιδευτικός με αυξημένα προσόντα του κλάδου ΠΕ04 ως υπεύθυνος αυτού, ο οποίος επικουρείται από 1-3 ή περισσότερους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ4 με μερική ή ολική ετήσια απόσπαση στο Ε.Κ.Φ.Ε. Οι υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε. μεταξύ των άλλων καθηκόντων τους «έχουν την ευθύνη για την επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τίθενται αρμοδίως στον τομέα της προαγωγής της εργαστηριακής διδασκαλίας και της αξιοποίησης των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών της περιοχής ευθύνης τους και χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού». Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 68278/Γ7/6-7-2006 (ΦΕΚ 998 ΤΒ΄/26-7-2006), «οργανώνουν τοπικές ενημερωτικές – επιμορφωτικές συναντήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια για τη χρήση και αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαστηριακών οργάνων, συσκευών και λογισμικών και τις αντίστοιχες εργαστηριακές δραστηριότητες και πειράματα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης τους». Τα επιμορφωτικά σεμινάρια των Ε.Κ.Φ.Ε. διεξάγονται «την καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας , κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ4 έχουν μόνο δύο διδακτικές ώρες μάθημα για να διευκολύνονται να παρακολουθούν τις επιμορφωτικές συναντήσεις που οργανώνουν τα Ε.Κ.Φ.Ε.» (Υ.Α. 86213/Γ7/17-7-2009 και ΥΠΕΠΘ/ΣΕΠΕΔ/Γραφείο Εργαστηρίων με αρ. πρωτ.: 88233/Γ7/22-7-2009).

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι η συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΑΝΕΚΦΕ, του επιστημονικού σωματείου των Υπευθύνων ΕΚΦΕ, στην διημερίδα με θέμα: «Θεσμοθετημένες και νέες μορφές επιμόρφωσης: προς αναζήτηση συνέργιας και καλών πρακτικών» του ΟΕΠΕΚ, στις 11 και 12 Μαρτίου 2011, καθίσταται αναγκαία και θα είχε πολλά να προσφέρει. Πιστεύουμε ότι η παράλειψη αυτή δεν έγινε με δική σας υπαιτιότητα και ότι στην επόμενη δράση σας σχετικά με την επιμόρφωση, θα επιμείνετε να συμπεριληφθεί στο σχετικό πρόγραμμα και η ΠΑΝΕΚΦΕ. 

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

  

             Η Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Φυσικός                            Ν. Ρούμελης, Χημικός

    Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω                                            Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Σύρου

Συνημμένα αρχεία:

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.