Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Η άσκηση καθηκόντων Υπευθύνου Ε.Κ.Φ.Ε. να συνιστά διδακτική υπηρεσία

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Η άσκηση καθηκόντων Υπευθύνου Ε.Κ.Φ.Ε. να συνιστά διδακτική υπηρεσία

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη
ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Ανδρέα Παπανδρέου 37
151 80, Μαρούσι

ΚΟΙΝ.: 1. Υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζο
2. Γενικό Γραμματέα ΥΠ.Ε.Π.Θ. κ. Δ. Πλατή
3. Ειδικό Γραμματέα ΥΠ.Ε.Π.Θ. κ. Γ. Γούση
4. Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ΄ Μελετών

ΘΕΜΑ: «Η άσκηση καθηκόντων Υπευθύνου Ε.Κ.Φ.Ε. να συνιστά διδακτική υπηρεσία»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) αποτελούν σε επίπεδο Νομού κέντρα έρευνας, τεχνικής και οργανωτικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων των φυσικών επιστημών και σύμβουλο για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη λειτουργία των οποίων εποπτεύουν (νόμος 2986/2002 άρθρο 8 §4α). Σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν 78 Ε.Κ.Φ.Ε. στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τη λειτουργία του Ε.Κ.Φ.Ε. αποσπάται σε αυτό με τετραετή θητεία ένας εκπαιδευτικός με αυξημένα προσόντα του κλάδου ΠΕ04 ως υπεύθυνος αυτού. Οι υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε. μεταξύ των άλλων καθηκόντων τους «έχουν την ευθύνη για την επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που τίθενται αρμοδίως στον τομέα της προαγωγής της εργαστηριακής διδασκαλίας και της αξιοποίησης των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών της περιοχής ευθύνης τους και χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού». Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 68278/Γ7/6-7-2006 (ΦΕΚ 998 ΤΒ΄/26-7-2006), «οργανώνουν τοπικές ενημερωτικές – επιμορφωτικές συναντήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια εργαστηριακού περιεχομένου για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισκέπτονται τα σχολεία ευθύνης τους και συνεπικουρούν τον διδάσκοντα στην εργαστηριακή άσκηση των μαθητών, πραγματοποιούν ημερίδες εργαστηριακού περιεχομένου για μαθητές που επισκέπτονται το Ε.Κ.Φ.Ε.»

Επειδή τα Ε.Κ.Φ.Ε. αποδεδειγμένα αποτελούν τα κύτταρα προώθησης της πειραματικής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών στη Δευτεροβάθμια και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο και αξίζει να νομοθετηθεί ότι: «η άσκηση καθηκόντων υπευθύνου Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) βάσει του νόμου 2986/2002 άρθρο 8 παρ. 4α, συνιστά διδακτική υπηρεσία».

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την διευθέτηση του θέματος.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Η Πρόεδρος

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, Φυσικός

Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Ο Γενικός Γραμματέας

Κ. Καμπούρης, Φυσικός MSc

Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Χαλανδρίου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.