Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » 11o Πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής και ΕΚΦΕ, 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2006

11o Πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής και ΕΚΦΕ, 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2006

Ομότεχνοι υπεύθυνοι ΕΚΦΕ και μέλη ΠΑΝΕΚΦΕ

Όπως σας είναι γνωστό το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής της ΕΕΦ με τίτλο «Οι νέοι ορίζοντες της φυσικής επιστήμης στον αιώνα μας στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση» θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (ξενοδοχείο Divani Palace) στις 30-31 Μαρτίου και 1-2 Απριλίου 2006.

Σε συνεννόηση με το ΔΣ της ΕΕΦ το Σωματείο μας θα έχει μια ολόκληρη μέρα και μια από τις αίθουσες του συνεδρίου για παράλληλη συνεδρία με το γενικό τίτλο ‘’ΕΚΦΕ και πειραματική διδασκαλία’’ ενταγμένη στη θεματική του Συνεδρίου «Εκπαίδευση και Διδασκαλία της Φυσικής» και με εισηγητές υπευθύνους ΕΚΦΕ ή/και τους συνεργάτες τους. Ευκαιρία λοιπόν για όλους μας να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, να προβάλλουμε το έργο του ΕΚΦΕ κτλ. Παράλληλα, θα λειτουργεί και έκθεση αφίσας, κατασκευών, πειραμάτων και λοιπά ανάλογα της δραστηριότητας των ΕΚΦΕ στις φυσικές επιστήμες. Ως εκ τούτου όσοι/ όλοι οι πιστοί προσέλθετε με την κατάθεση αντίστοιχων εισηγήσεων.

Η περίληψη της εισήγησης πρέπει να αποσταλεί μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2006 και η πλήρης εργασία μέχρι 31 Ιανουαρίου 2006 στις διευθύνσεις panekfe@yahoo.gr και sta05@sch.gr .

Τα κείμενα των εργασιών που θα ανακοινωθούν προφορικά θα πρέπει να έχουν έκταση συνολικά 8 σελίδες, μαζί με την περίληψη (που προηγείται του κυρίως κειμένου), τις φωτογραφίες, τους πίνακες και τις βιβλιογραφικές αναφορές. Οι εργασίες υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά (αρχείο doc) και τα αρχεία ονομάζονται με το όνομα του πρώτου συγγραφέα. Το έγγραφο να είναι αποθηκευμένο με το όνομα του πρώτου συγγραφέα με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. AGAZANIS. doc, ή αν υπάρχουν και άλλες εργασίες του ιδίου να αριθμούνται AGAZANIS1.doc, AGAZANIS2. doc και να είναι γραμμένες σε επεξεργαστή κειμένου MS Word 2000 ή νεότερο, σε σελίδα Α4, με περιθώρια 2,5 cm από όλες τις πλευρές, σε απλό (single) διάστημα και μέγεθος γραμματοσειράς 11 (Times), με ευθυγραμμισμένη στοίχιση (justify) και αρίθμηση σελίδων (κάτω και δεξιά).
Στην πρώτη σελίδα της εργασίας εμφανίζεται ο τίτλος της, τα ονόματα, οι φορείς από τους οποίους προέρχονται (τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων με υπογραμμισμένο το όνομα του συγγραφέα , με τον οποίο θα γίνεται η επικοινωνία) με πεζούς χαρακτήρες, τα τηλέφωνα και η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Τίτλοι και υπότιτλοι έχουν ευθυγραμμισμένη στοίχιση και ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ενότητες της εργασίας παρεμβάλλεται μια κενή σειρά. Τα έντονα και τα πλάγια γράμματα αποφεύγονται ακόμα και στους τίτλους. Πιθανές υποσημειώσεις μπαίνουν στο τέλος της αντίστοιχης σελίδας και αριθμούνται με τη μορφή αριθμητικού εκθέτη. Δεν επιτρέπονται υποσημειώσεις που αποτελούν βιβλιογραφικές αναφορές, ενώ αντίθετα επιβάλλεται η μέσα σε παρένθεση αναφορά σε συγγραφέα. Κάθε αναφορά αρχίζει με το επίθετο του συγγραφέα ακολουθούμενο από το αρχικό του μικρού ονόματος, κόμμα και την ημερομηνία έκδοσης, (Farnd J. 1995).Οι εικόνες περιλαμβάνονται στο κείμενο, εμφανίζονται με αριθμητική σειρά και μπορούν να περιγράφονται από υπότιτλους. Οι φωτογραφίες είναι σε τόνους του γκρι και υψηλής ποιότητας για ποιοτική αναπαραγωγή. Οι πίνακες περιλαμβάνονται στο κείμενο, εμφανίζονται με αριθμητική σειρά και περιγράφονται από υπότιτλους.
Γραμματοσειρά βιβλιογραφίας Times New Roman 10pt, τίτλοι βιβλίων και περιοδικών σε πλάγια γραφή (italics). Ακολουθεί ο τίτλος του βιβλίου ή του περιοδικού, ο εκδοτικός οίκος και η πόλη έκδοσης. Οι τίτλοι ταξινομούνται αλφαβητικά πρώτα οι ελληνικοί και μετά οι ξενόγλωσσοι.
1. Σκουμπουρδή Ά., (2004), Mια πόλη μαγική, Ο Ηριδανός, σελ. 232, Σιδέρης, Αθήνα.
2. Beane A. J., (1995), Curriculum intergration and the disciplines of knowledge, Phi Delta, London.
3. Farndon J., (1995), Λεξικό της Γης, Ερευνητές, Αθήνα.

Για όσες εργασίες προκριθούν για παρουσίαση αφίσας θα υπάρξουν τεχνικές προδιαγραφές, που θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Δικαίωμα συμμετοχής για εισηγητές υπευθύνους ΕΚΦΕ μέλη της ΕΕΦ ή της ΠΑΝΕΚΦΕ 70 € και για συνέδρους 50 €.

Υπόψη ότι θα εκδοθεί απόφαση του ΥΠΕΠΘ για μετακίνηση εκτός έδρας των υπεύθυνων ΕΚΦΕ και ότι το δικαίωμα συμμετοχής συνέδρου ή εισηγητή στο Συνέδριο καλύπτεται από το Δημόσιο.

               Για κάθε μια εργασία θα πρέπει να καταβληθεί το δικαίωμα συμμετοχής μέσα σε 10 ημέρες από την ηλεκτρονική ή έγγραφη αποδοχή της στο λογαριασμό της ΕΕΦ στην τράπεζα EUROBANK 0026 – 0327- 40 – 020025 – 3706. Στο σημείωμα κατάθεσης να αναγράφεται οπωσδήποτε το όνομα του καταθέτη.

Για ερωτήματα, απορίες, διευκρινήσεις κτλ. για τη συνεδρία ‘’ΕΚΦΕ και πειραματική διδασκαλία’’ τηλεφωνήστε ή στείλτε μέιλ στον Νίκο Παπασταματίου: 210 8838853, 210 5233377, 6972 267502 και npapastam@yahoo.gr

 

Από το ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.