Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Προτάσεις επί του σχεδίου νόµου επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Προτάσεις επί του σχεδίου νόµου επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Εθν. Παιδείας & Θρησκευµάτων κα Μ. Γιαννάκου

ΚΟΙΝ.: Υφυπουργό Εθν. Παιδείας & Θρησκευµάτων κ. Γ. Καλό Γεν. Γραµµατέα ΥΠΕΠΘ κ. Α. Καραµάνο Ειδ. Γραµµατέα ΥΠΕΠΘ κ. Κ. Ράµµα

Θέµα: Προτάσεις επί του σχεδίου νόµου επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης

Κυρία υπουργέ,

Επί της προτάσεως του σχεδίου νόµου “Επιλογή Στελεχών Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης” θα θέλαµε να θέσουµε υπόψη σας τα εξής: Στο άρθρο 9 “Κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης” και συγκεκριµένα στο εδάφιο σχετικά µε την µοριοδότηση της άσκησης καθοδηγητικού ρόλου-διοικητικών καθηκόντων των υποψηφίων Σχολικών συµβούλων, Διευθυντών εκπαίδευσης και Προϊστάµενων γραφείων, όπως και Διευθυντών-Υποδιευθυντών σχολικών µονάδων, δεν προβλέπεται µοριοδότηση για την άσκηση καθηκόντων υπευθύνου ΕΚΦΕ.

Ο νόµος 2986/2002 στο άρθρο 8, εδάφιο 4α) ορίζει ότι “Σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης συνιστάται και λειτουργεί Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστηµών (ΕΚΦΕ), που αποτελεί κέντρο έρευνας, τεχνικής και οργανωτικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των φυσικών µαθηµάτων, παροχής συµβουλών για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων στις σχολικές µονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, τη λειτουργία των οποίων εποπτεύει” και ότι ” Για τη λειτουργία του ΕΚΦΕ αποσπάται [µε 4ετή θητεία] ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ4 ως υπεύθυνος αυτού”.

Επειδή τα ΕΚΦΕ επιτελούν ως εκ τούτου καθοδηγητικό και διοικητικό έργο και αποδεδειγµένα αποτελούν τα κύτταρα προώθησης της πειραµατικής διδασκαλίας των φυσικών επιστηµών στη Δευτεροβάθµια και την Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση, πιστεύουµε ότι είναι σκόπιµο και αξίζει στα µοριοδοτούµενα προσόντα να προστεθεί και η άσκηση καθηκόντων υπευθύνου ΕΚΦΕ, όπως προέβλεπε για τις παραπάνω θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης το Π.Δ. 25/2002 στα άρθρα 10, 14 και 17 §3 εδάφιο ε), αντιστοίχως.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος  Ν. Παπασταµατίου, φυσικός  Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Οµόνοιας

Η Γεν. Γραµµατεύς Ε. Τσιτοπούλου, φυσικός Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.