Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Λειτουργικές δαπάνες ΕΚΦΕ

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Λειτουργικές δαπάνες ΕΚΦΕ

ΠΡΟΣ: ΥΠΕΠΘ/ Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ/ Γρ. Εργαστηρίων
Μητροπόλεως 15, Αθήνα

Σύµφωνα µε το νόµο 2986/2002 άρθρο 8 § 4α σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ιδρύθηκαν και λειτουργούν Εργαστηριακά ΚέντραΦυσικών Επιστηµών (ΕΚΦΕ). Στον ίδιο νόµο προβλέπονται αφενός η καταβολήαποζηµίωσης στους υπεύθυνους ΕΚΦΕ και αφετέρου ετήσια επιχορήγηση για τηνκάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ΕΚΦΕ. Για το σκοπό αυτό είχαν προβλεφθείοι αντίστοιχες πιστώσεις στον τακτικό προϋπολογισµό του ΥΠΕΠΘ του έτους 2002(πρβλ. συνηµµένο).

Έκτοτε, µε την κοινή απόφαση µε αριθ. 2/386/0022/24-2-2003 (ΦΕΚ 240Β΄/28-2-2003) χορηγήθηκε η προβλεπόµενη αποζηµίωση στους υπεύθυνους ΕΚΦΕ.Αντίθετα, µέχρι σήµερα, δεν έχει καταβληθεί η προβλεπόµενη για τα έτη 2002, 2003,2004 ετήσια επιχορήγηση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (περίπου 3000 €το χρόνο για το κάθε ΕΚΦΕ) µε αποτέλεσµα να καθίσταται, πλέον, υπερβολικάδύσκολη η λειτουργία των ΕΚΦΕ, µε άλλα λόγια αδυναµία εκπλήρωσης του ρόλουτους που είναι η προώθηση και η ενίσχυση της πειραµατικής διδασκαλίας τωνφυσικών επιστηµών.

Παρακαλούµε για τις ενέργειές σας για την οριστική διευθέτηση του θέµατος.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος Ν. Παπασταµατίου, Φυσικός, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Οµόνοιας 

Η Γεν. Γραµµατεύς, Ε. Τσιτοπούλου, Φυσικός, Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.