Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς ΟΕΠΕΚ: Πρόταση επιµόρφωσης-πιστοποίησης υπευθύνων ΕΚΦΕ

Επιστολή προς ΟΕΠΕΚ: Πρόταση επιµόρφωσης-πιστοποίησης υπευθύνων ΕΚΦΕ

ΠΡΟΣ: ΟΕΠΕΚ , 3ης Σεπτεµβρίου 42, 10433 Αθήνα

ΚΟΙΝ.:

Θέµα: Πρόταση επιµόρφωσης-πιστοποίησης υπευθύνων ΕΚΦΕ

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστηµών (ΕΚΦΕ) αποτελούν σε επίπεδο Νοµού κέντρο έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της διδασκαλίας των µαθηµάτων των φυσικών επιστηµών και σύµβουλο για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων (ν. 2986/2002 άρθρο 8 §4α). Για τη λειτουργία του ΕΚΦΕ αποσπάται σε αυτό µε 4ετή θητεία ένας εκπαιδευτικός του κλ ΠΕ04 ως υπεύθυνος αυτού. Σήµερα υπάρχουν και λειτουργούν 78 ΕΚΦΕ στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ µεταξύ των άλλων καθηκόντων τους «έχουν την ευθύνη για την επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων, που τίθενται αρµοδίως, στον τοµέα της προαγωγής της εργαστηριακής διδασκαλίας και της αξιοποίησης των εργαστηρίων Φυσικών Επιστηµών της περιοχής ευθύνης τους και χρησιµοποιούν κάθε πρόσφορο µέσο για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού». Στο πλαίσιο αυτό για τον εκσυγχρονισµό και τον εµπλουτισµό των γνώσεών τους στο αντικείµενο της εξειδικευµένης εργασίας που επιτελούν, δεδοµένου ότι εκ των πραγµάτων επιτελούν επιµορφωτικό έργο καθώς παρακολουθούν και ενθαρρύνουν την εργαστηριακή διδασκαλία, προτείνεται η υλοποίηση προγράµµατος επιµόρφωσης-πιστοποίησης υπευθύνων ΕΚΦΕ. Το πρόγραµµα (βλ. συνοπτική πρόταση στο συνηµµένο Παράρτηµα) µπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης 2.1.1δ του ΕΠΕΑΚ σε συνεργασία µε το επιστηµονικό σωµατείο µας ΠΑΝΕΚΦΕ.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος Ν. Παπασταµατίου, φυσικός  Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Οµόνοιας

Η Γεν. Γραµµατεύς Ε. Τσιτοπούλου, φυσικός Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.