Αθήνα, 21/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις και πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» που συνδιοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 4 συνεδρίες που αφορούσαν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 10 συνεδρίες που αφορούσαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 3 στρογγυλά τραπέζια, 6 εργαστηριακές συνεδρίες (workshops), 2 κεντρικές ομιλίες και μία ειδική συνεδρία αφιερωμένη στον Ανδρέα Ι. Κασσέτα.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες εκπαιδευτικοί της πράξης και ακαδημαϊκοί από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, κ.ά.).

Η ΠΑΝΕΚΦΕ ευελπιστεί ότι η συνεργασία που ξεκίνησε, με αφορμή αυτό το Συνέδριο, με εκπαιδευτικούς φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχιστεί και θα αποδώσει καρπούς βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και φέρνοντας περισσότερους μαθητές και μαθήτριες πιο κοντά και πιο ενεργά στον κόσμο της επιστήμης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν στη διεύθυνση: https://goo.gl/photos/Z4hbkUmTBegfucKS8.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com