Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργανώνει το «2ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 24/016/2019 έως 26/06/2019.

Οι συμμετέχοντες του Θερινού σχολείου είναι 26 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί από τις έξι πρώτες (Πειραματικό ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 1ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Αθηνών, ΓΕ.Λ. Σχολής Μωραΐτη, Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής και Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά) και τις τρεις πρώτες (ΓΕ.Λ. Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς και ΓΕ.Λ. Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης) ομάδες των Πανελλήνιων πειραματικών μαθητικών διαγωνισμών 17th EUSO 2019 Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντιστοίχως. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στις Σέρρες στις 26/01/2019 με την συμμετοχή 62 τριμελών ομάδων μαθητών (39 στην Αθήνα και 23 στις Σέρρες). Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, μετάβασης και μετακίνησης των συμμετεχόντων είναι ευγενική χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το πρόγραμμα του «2ου Μαθητικού Θερινού Σχολείου της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.» είναι και στην διεύθυνση: εδώ.  Περιλαμβάνει πειραματική εξάσκηση των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου – ΕΛΠΕ, παρακολούθηση διαλέξεων και διαδραστικές πειραματικές δραστηριότητες. 

 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Δευτέρας 24/06/2019, 17.30 – 21.30, απευθύνεται και σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 306, Αιγάλεω, Αθήνα (Ευκολότερη πρόσβαση: γραμμή 3 του μετρό, τερματικός σταθμός: Αγία Μαρίνα) και περιλαμβάνει διαλέξεις με θέματα: «Ανοσοθεραπεία του καρκίνου: μπορούμε καλύτερα;» από την κα. Ουρανία Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Βιολογικό Τμήμα, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Η περιοδικότητα των στοιχείων του περιοδικού πίνακα» από τον κ. Κώστα Μεθενίτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και «Σκηνές από τη ζωή των άστρων» από τον κ. Ρωμύλο Κορακίτη, Καθηγητή τομέα Τοπογραφίας, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων, Ε.Μ.Π. Σας περιμένουμε.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ 

Ο Πρόεδρος

Πάνος Μουρούζης
Φυσικός
Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Κέρκυρας

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός, DEA
Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

 

Συνημμένα αρχεία:

ΧΟΡΗΓΟΙ

4ο ΓΕ.Λ. Αιγάλεω

 

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com