Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία για τον μη υπολογισμό της θητείας των Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. ως διδακτικής για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία για τον μη υπολογισμό της θητείας των Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. ως διδακτικής για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

ΠΡΟΣ:

Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου,
Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων,
Ανδρέα Παπανδρέου 37, TK  15 122, Μαρούσι

 Αθήνα, 23/11/2016

Αρ. Πρωτ.: 510

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε.  ως διδακτική στο νέο σχέδιο νόμου για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, έτσι όπως κατατέθηκε στην Βουλή την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Ενώ τα κριτήρια της επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και κατάρτισης στο νέο σχέδιο νόμου είναι ποιοτικά και ποσοτικά παραπλήσια με τον προηγούμενο νόμο, στην υπηρεσιακή κατάσταση δεν υπολογίζεται ως διδακτική η θητεία του Υπεύθυνου Ε.Κ.Φ.Ε., κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρ. αποφ. 92985/Γ7/10-08-2012 με βάση την οποία τοποθετήθηκαν οι Υπεύθυνοι Ε.Κ.Φ.Ε. και υπηρετούν την τρέχουσα θητεία τους. Την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, σαν διδακτική προϋπηρεσία υπολογίζονται οι άδειες κύησης, λοχείας, ανατροφής τέκνου.

Ζητούμε επιτακτικά και κατηγορηματικά τον υπολογισμό της θητείας του Υπευθύνου Ε.Κ.Φ.Ε. ως διδακτική, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη επιλογής των θέσεων μας και αποτέλεσε βασικό κίνητρο για πολλούς από εμάς στο να διεκδικήσουν τη θέση του Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Νομίζουμε ότι δεν είναι ούτε ηθικό ούτε νόμιμο να μεταβάλλονται οι όροι τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης εκ των υστέρων. Όταν δεν εξασφαλίζεται η συνέχεια μετάβασης κατά τη διάρκεια αλλαγών, υπονομεύεται η αξιοπιστία της πολιτείας, αποθαρρύνονται άξιοι συνάδελφοι να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και υποβαθμίζεται ο σκοπός της ύπαρξης των διάφορων θεσμών και δομών, όπως εν προκειμένω των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών.

Με εκτίμηση για το ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Η Γραμματέας

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.