Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Κάλυψη των κενών θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)

Κάλυψη των κενών θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)

ΠΡΟΣ:
• Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης όλης της χώρας
• Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας
ΚΟΙΝ.:
• ΥΠ.Π.Ε.Θ./ΔΣΔΕ/Τμήμα Α΄
• Ε.Κ.Φ.Ε. όλης της χώρας
Αθήνα, 4/10/2017
Αρ. Πρωτ.: 517

ΘΕΜΑ : Κάλυψη των κενών θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)

Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην προκήρυξη των κενών θέσεων των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε., που προέκυψαν λόγω ανάληψης διευθυντικής θέσης ή λόγω συνταξιοδοτήσεων, των ΔΔΕ Κοζάνης, Κεφαλληνίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Α΄ Αθήνας (Ομόνοιας και Ηλιούπολης), Πειραιά (Καλλίπολης), Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων (Θήρας και Μήλου). Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. με Αριθ. Πρωτ. 182668/Δ2/12-11-2015 και θέμα «Κάλυψη των κενών ή κενουμένων θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), καθώς και Υπευθύνων, Τεχνικών Υπευθύνων και Συνεργατών των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)», αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της στελέχωσης των Ε.Κ.Φ.Ε. με Υπευθύνους και της ενδεχόμενης ύπαρξης λειτουργικών κενών αντιστοίχων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες.

Για την αποδοτικότερη λειτουργία των Ε.Κ.Φ.Ε. προβλέπεται, από την μέχρι σήμερα ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, η απόσπαση ή η διάθεση, μερική ή ολική, μέχρι τριών (3) εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.10 και ΠΕ70 στα Ε.Κ.Φ.Ε. ως συνεργατών. Θεωρούμε ότι μέσα στο ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στη χώρα μας, η απόσπαση ενός τουλάχιστον εκπαιδευτικού είναι και εφικτή και περισσότερο από απαραίτητη ώστε τα Ε.Κ.Φ.Ε. να είναι σε θέση να συνδράμουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους συναδέλφους των σχολικών μονάδων που επικουρούν. Η ανάγκη προκύπτει από το γεγονός ότι οι Υπεύθυνοι Ε.Κ.Φ.Ε καλούνται να παράσχουν εξειδικευμένες εργαστηριακές και διδακτικές υπηρεσίες σε όλα τα μαθήματα Φ.Ε. (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Φυσικές Επιστήμες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Παρακαλούμε να υπάρξει μέριμνα για την στελέχωση των Ε.Κ.Φ.Ε. με συνεργάτες το ταχύτερο δυνατόν.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Η Πρόεδρος

Ε. Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη
Φυσικός
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός, DEA
Υπ. ΕΚΦΕ Κέντρου 

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.