Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » MasterClasses 2016 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων στο ΕΜΠ – Δελτίο Τύπου

MasterClasses 2016 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων στο ΕΜΠ – Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3/3/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Masterclasses 2016 – Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής σωματιδίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείων

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (Masterclasses 2016) για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης. Τις ομιλίες και στη συνέχεια την επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων, από τον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή LHC του CERN όπως καταγράφηκαν στον ανιχνευτή ATLAS, παρακολούθησαν 30 καθηγητές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ.  Τις ομιλίες έκαναν οι καθηγητές του ΕΜΠ Νίκος Τράκας και Γιάννης Νταλιάνης, ενώ στην ερευνητική εργασία και συλλογή αποτελεσμάτων μέσω του λογισμικού “HYPATIA” βοήθησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Στα διαλλείματα της εκδήλωσης, απλά μέλη αλλά και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ, οργάνωσαν το μπουφέ και προσέφεραν καφέ με συνοδευτικά βουτήματα στους συμμετέχοντες. Τα έξοδα του μπουφέ ήταν χορηγία του σωματείου της ΠΑΝΕΚΦΕ.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, σειρά είχαν τα Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (Masterclasses 2016) για μαθητές από 24 Λύκεια από όλη την Ελλάδα. Από τις 9 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., οι 120 μαθητές (και ορισμένοι συνοδοί καθηγητές τους) παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον το ίδιο πρόγραμμα με αυτό των εκπαιδευτικών.  Οι μαθητές εργάστηκαν ανά δύο και το κάθε ζευγάρι ανέλυσε 50 γεγονότα μέσω του λογισμικού ‘’HYPATIA”. Στο πρωινό διάλλειμα, χυμοί και βουτήματα προσφέρθηκαν και πάλι από απλά μέλη και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ. Στις εκδηλώσεις της Πέμπτης 25/02/2016, παρών ήταν και ο κ. Χρήστος Μηλιώνης, Σύμβουλος Μαθηματικών, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και φωτογραφίες και αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών των μαθητών και των καθηγητών θα βρείτε στην διεύθυνση: http://www.physics.ntua.gr/~ntrac/POP/MASTERCLASSES/MC_2016/EMP_Programme_2016.html.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Ο Ταμίας

Δημήτρης Τριανταφύλλου
Γεωλόγος M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Αχαρνών

 

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.