Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 11ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 27-9-2016

Αποφάσεις 11ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 27-9-2016

Σήμερα Τρίτη 27/9/2016 και ώρα 21.30, συνήλθαν τα μέλη  του ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή συνεδρίαση (μέσω skype). Συμμετείχαν οι:

Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
Μαρία Τσακίρη Γραμματέας
Αναστασία Γκιγκούδη Μέλος
Στέφανος Ντούλας Αναπλ. μέλος

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:

  1. Αποφασίσαμε εφ’ εξής οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ (μέσω skype) να γίνονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα αντί Δευτέρας.
  2. Συζητήθηκε η έλλειψη κάποιων εργαστηριακών οδηγών από το ψηφιακό σχολείο και αποφασίστηκε να καταγραφούν ποιοι λείπουν και να ζητήσουμε από τους αρμόδιους διαχειριστές (ΙΕΠ – ΙΤΥΕ – ΥΠΠΕΘ) να αναρτηθούν άμεσα. Το ανέλαβε η Αν. Γκιγκούδη
  3. Συζητήθηκε η πρόταση κάποιων συναδέλφων να ζητήσουμε να αποσταλούν στα σχολεία περισσότεροι έντυποι εργαστηριακοί οδηγοί ανά τμήμα και αποφασίστηκε ότι δε θα προβούμε στο σχετικό αίτημα αυτή τη στιγμή καθόσον θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτή τέτοια αποστολή. Θα σταλεί mail σε όλα τα ΕΚΦΕ που θα προτείνει να διευθετήσουν το πρόβλημα όπου υπάρχει με δικά τους Φ.Ε. και με χρήση των υπαρχόντων εργαστηριακών οδηγών, ηλεκτρονικά.
  4. Επανήλθε το θέμα της ένταξης των νικητών του EUSO στη ομάδα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση χωρίς εξετάσεις. Συζητήθηκε αν αυτό είναι σωστό, τη στιγμή που στο EUSO παίρνουν μετάλλια όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Διεθνείς Διαγωνισμούς όπου υπάρχει ποσόστωση. Ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα ο Β. Γαργανουράκης.
  5. Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για το διαγωνισμό CANSAT της ESA και για την διοργάνωση για πρώτη φορά φέτος προκριματικής φάσης στην Ελλάδα. Είναι υπό διερεύνηση αν μπορούμε να βοηθήσουμε και πώς σε αυτή τη διοργάνωση. Θα το ξαναδούμε αν μας γίνει επίσημο αίτημα από τους διοργανωτές.
  6. Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για την εξέλιξη στο θέμα των ΕΚΦΕ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης υπευθύνου που αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα στην Αττική. Έγινε η καταγραφή τους και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διευθυντή Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης του υπουργείου, Στ. Μποφυλάτο για την στελέχωσή τους.
  7. Αποφασίστηκε να στείλει ο Πρόεδρος mail σε όλα τα ΕΚΦΕ που θα υπενθυμίζει ότι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα συμμετέχουν μόνο ομάδες από τα ΕΚΦΕ που οι υπεύθυνοί τους είναι μέλη της ΠΑΝΕΚΦΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό “Τα μέλη του Σωματείου οφείλουν στην αρχή κάθε σχολικού έτους να ανανεώνουν την εγγραφή τους, καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή”. Αποφασίστηκε ότι τα μέλη πρέπει να έχουν καταβάλει τη συνδρομή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι 20/12/2016, καταληκτική ημερομηνία αποστολής αποτελεσμάτων των τοπικών διαγωνισμών. 
  8. Έγινε συζήτηση για τη συγκρότηση των επιστημονικών επιτροπών Νότιας και Βόρειας Ελλάδας για τον Πανελλήνιο. Το θέμα έχουν αναλάβει ο Στ. Ντούλας και η Μ. Τσακίρη για Νότια και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα, σε συνεννόηση με το ΔΣ.
  9. Τέλος ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο μιας χορηγίας για το Διαγωνισμό (από μια φαρμακοβιομηχανία) στην οποία έστειλε ήδη επιστολή. Επίσης ο Αντιπρόεδρος μας ενημέρωσε ότι είναι σε επαφή για χορηγία από επιχείρηση της Β. Ελλάδας.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κέντρου
(Ανατ. Θεσ/κης)

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.